Gürbüz Çapan: Tahliyem İçin Girişim Olsa Da Faydası Olmadı

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu sanıkların adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan yargılandığı davaya yeni mahkemesinde devam edildi. Tanık olarak dinlenen eski Esenyurt Belediye Başkanı ve Ergenekon sanığı...

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu sanıkların adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan yargılandığı davaya yeni mahkemesinde devam edildi. Tanık olarak dinlenen eski Esenyurt Belediye Başkanı ve Ergenekon sanığı Gürbüz Çapan, kendisinin tahliyesi için girişimde bulunmadığını, bulunulmuş olsa da işe yaramadığını söyledi.

Ergenekon davası sürecinde mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün’ü etkileyerek Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal başta olmak üzere sanıkların tahliye edilmesini sağlamaya çalıştıkları iddiasıyla Seyfi Oktay ile birlikte 11 sanık yargılanıyor. Eski özel yetkili ve TMK mahkemelerinin kapanmasının ardından İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyada yeni mahkemesinde ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya Oktay ile birlikte 5 sanık katıldı.

Duruşmada sanıkların tahliyesine uğraştıkları iddia edilenlerden eski Esenyurt Belediye Başkanı ve Ergenekon sanığı Gürbüz Çapan tanık olarak dinlendi. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak istediğini ve bu süreçte Ergenekon kapsamında tutuklandığını belirten Çapan, 17 ay tutuklu kaldığını, savunmasını yaptığı celsede savcıların da tahliyesini istediğini ve mahkemenin de serbest bıraktığını hatırlattı. Ergenekon’dan beraat ettiğini de ifade eden Çapan, Seyfi Oktay’ı çok eskiden beri tanıdığını söyledi. Tutuklandığında Oktay’ın ailesini aradığını ve ilgilendiğini anlatan Çapan, “Tahliye olduktan sonra ailemi araması ve ilgilenmesi nedeniyle teşekkür ziyaretine gittim. Tahliyeme yönelik bir girişimi olmamıştır. Olmuşsa da faydası olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Sanık Seyfi Oktay da eski savunmalarını tekrar ettiğini, Ergenekon sanıklarının tahliyesi için girişimde bulunmadığını belirtti.

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Ergenekon kararının istenmesine hükmetti. Duruşma 11 Şubat’a ertelendi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri