Gurbetçilerin 2024 yılında tercihi belli oldu! İkinci seçenek sudan çok ucuz

Türkiye'ye yaz tatilinde gelmek isteyen gurbetçilerin ulaşım tercihi belli olmaya başladı. İkinci seçenek çok ucuz olduğu için gurbetçilerin uçak yerine arabayla seyahati tercih etmesi bekleniyor.

Türkiye'den zamanında Avrupa ülkelerine giden milyonlarca Türk var. Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa ve İsveç en çok gurbetçi Türkün yaşadığı ülkeler. Her yıl yaz tatillerinde memleketlerine gitmek isteyen gurbetçilerin aklında bu soru oluyor.

HERKES BU SORUNUN CEVABINI ARIYOR

Acaba arabayla mı gitsek yoksa uçakla mı? Maliyet karşılaştırması yapan gurbetçiler en uygun olan seçeneği tercih ediyor. 2023 yılında uçak biletlerini pahalı bulan gurbetçiler kara yolunda yoğunluk oluşturmuştu.

2023 YILINDA KARA YOLLARINDA REKOR KIRILDI

Son 5 yılın en yoğun yolcu giriş ve çıkış rakamlarına ulaşıldı. 2023 yılında 27 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Türkiye’ye 646 bin 896 araçla 2 milyon 628 bin 291 yolcu giriş yaparken, Türkiye’den 619 bin 499 araçla, 2 milyon 550 bin 161 yolcu çıktı. Yaz tatiline 2-3 ay zaman kala gurbetçiler yine hesap yapmaya başladı.

BU YIL UÇAK BİLETLERİ YİNE PAHALI

Bu yıl yine uçak biletleri pahalı olduğu için gurbetçilerin tatilde Türkiye'ye arabayla gelmesi bekleniyor. Bir gerekçe ise Türkiye'de oto kiralama ücretlerinin çok pahalı olması. Gurbetçiler sırf bu yüzden bile otomobilleriyle tatile gelmeyi tercih edebiliyorlar.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri