Gurbetçilere kötü haber! Para ödeseniz bile Türkiye'ye böyle gelemeyeceksiniz

Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Gurbetçilere kötü haber verildi. Türkiye'ye bu şekilde gelmek yasaklandı.

Gurbetçilerin en yoğun yaşadığı ülkeler Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa ve Danimarka olarak biliniyor. Avrupa'daki Türk nüfusu bu ülkelerde artıyor. Her yıl yaz tatilinin yaklaşmasıyla gurbetçilerin tatil planları da şekilleniyor.

GURBETÇİLERİ İLGİLENDİREN KARAR ALINDI

Türkiye'ye karayolu ya da havayoluyla gelen gurbetçiler beraberlerinde birçok hediye getiriyor. Bu eşyalar çoğunlukla elektronik eşyalar oluyor. Bu yıl Türkiye'ye gelecek gurbetçilere ise kötü haber verildi. Yurtdışından getirilen telefonlarda yeni düzenlemeye gidildi.

VERGİ ÖDESENİZ DAHİ GETİREMEYECEKSİNİZ

Sabah'da yer alan habere göre, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen birden fazla cep telefonunun, fazladan gümrük vergisiyle yurda sokulması uygulamasına yasak geldi. Yurtdışından getirilen telefonlarda yapılan yeni düzenleme kapsamında vatandaş gümrük vergisi ödeyerek dahi yurda ikinci telefonu sokmak istese buna izin verilmeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri