Gurbetçilere kısa sürede 10 kat kazandıran yatırım belli oldu! Döviz bozdurup satın alıyorlar

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan milyonlarca gurbetçi yatırım için Türkiye'yi tercih ediyor. Gurbetçilere Türkiye'de en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerine işçi olarak giden Türkler zamanla bu ülkelere yerleşti. Güncel olarak Avrupa Birliği'nde yer alan ülkelerde milyonlarca Türk yaşıyor. Yılın 10 ayı emek emek çalışan gurbetçiler yaz tatillerini genellikle Türkiye'de geçiriyor.

Pandemiye kadar her geldiklerinde Türkiye'de yatırım yapmayı ihmal etmeyen gurbetçiler son yıllarda yatırım oranını düşürdü. Sadece Türkiye'nin değil Avrupa ülkelerinin de ekonomisi kötü durumda. Buna rağmen Türkiye'ye yatırım yapan gurbetçilerin en çok kazanç sağladığı yatırım aracı belli oldu. Bazılarına göre bu yatırım aracı altın.

Türkiye'ye geldiklerinde döviz bozdurup altın satın alan gurbetçiler böylece altının değerlenmesiyle para kazanmış oluyor. Ekonomi uzmanlarına göre ise en çok kazandıran yatırım aracı arsa. Türkiye'de son yıllarda arsaların hızla değerlenmesiyle gurbetçiler de arsa satın almaya başladı. Örnek vermek gerekirse 5 yıl önce 100 bin liraya satın alınan bir arsanın fiyatı şuan 1 milyon liraya çıkmış durumda. Sırf bu yüzden gurbetçilerin yatırım için daha çok arsayı tercih ettiği söyleniyor.

Ekonomi Haberleri