Gurbetçilere güvenlik ve 350 bin lira uyarısı! Türkiye'ye gelirken en çok buna dikkat edin

Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milyonlarca Türk yaşıyor. Yaz tatiliyle birlikte Türkiye istikametine yıla çıkan gurbetçilere güvenlik uyarısı yapıldı.

Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milyonlarca Türk yaşıyor. Zamanında Türkiye'den Avrupa'ya çalışmak için gidip oraya yerleşenlerin sayısı hızla arttı. Milyonlarca Türkün yaşadığı en dikkat çekici ülke Almanya. Yaz tatilinin başlamasıyla Türkiye istikametinde yola çıkacak gurbetçilere güvenlik uyarısı yapıldı. Söz konusu uyarının gerekçesi geçtiğimiz gün yaşanan üzücü olay.

Belçika’dan Türkiye’ye gitmek üzere yola çıkan Türk aile, Almanya Köln yakınlarında siyah bir araç tarafından durduruldu. Yaşananları anlatan isim 10 bin 500 Euro ve arabanın anahtarını sahte polislere verdiklerini belirtti.

Almanya’da ilk kez bu tür bir olayın yaşandığını söyleyen isim şöyle konuştu:

Belçika’dan yola çıkan aile gündüz vakti, siyah Audi A4 marka bir araç tarafından durdurulur. Araçtakiler gurbetçi aileyi durdurmak için polisin kullandığı kırmızı-yeşil dur işaretini kullanır. Gurbetçi aile polisin istediği şeyi yapar ve yol kenarında durur. Siyah araçtan bulunan iki kişiden biri inerek gurbetçi ailenin yanına gelir ve ehliyet ile ruhsatını ister. Sahte polis ehliyetle ruhsatı kontrol edip geri verir ve araçta ne kadar para taşıdıklarını sorar.

Araçta bulunan Cengiz Soğutlu ve Ömer Tunç toplamda 10 bin 500 euro taşıdıklarını söylüyor. Polis cüzdanlarını göstermelerini istiyor. Gurbetçi aile de kendisinden istenen şeyi yapıyor. O sırada polis arabanın anahtarını ve cüzdanlarını vermelerini istiyor. Gurbetçi aile de o heyecan ve korkuyla cüzdanlarını ve aracın anahtarını polis zannettikleri kişiye teslim ediyor. Dolandırıcılar o bölgeden hızla uzaklaşıyor. Köln polis karakolunda yaklaşık 7, 8 saat ifade veren aile hiçbir şey elde edemiyor.

Ailenin dolandırıcılara kaptırdığı miktar 350 bin liraya denk geliyor. Sırf bu yüzden yola çıkacak gurbetçilere dikkatli olmaları hususunda uyarı yapılıyor.

Gündem Haberleri