Gurbetçiler Türkiye'de bu 3 maddeye dikkat etmeli! 2000 Euro zarar edebilirsiniz

Türkiye'den Avrupa'ya çalışmaya giden gurbetçiler gittikleri ülkelere yerleşti. Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Gurbetçiler buna dikkat etmezse Türkiye'de 2000 Euro zarar edebilir.

Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi Avrupa ülkelerinde milyonlarca gurbetçi yaşıyor. Yaz aylarında Türkiye'ye tatile gelen gurbetçiler memleketlerinde hasret gideriyor. Zorlu şartlarda çalışıp yıl boyu para biriktiren gurbetçilerin tatil bütçesi kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor. Kimisi 2 bin Euro ile memlekete gelirken kimisi de 5 bin Euro ile geliyor. Hayat pahalılığı gurbetçileri de olumsuz etkiledi. Bu yüzden Türkiye'de gurbetçilere dikkatli olmaları hususunda uyarılar geldi. Gurbetçilerin dikkat etmesi gereken 3 madde açıklandı.

1. Yemek yemeden önce menüye bakın: Ülke genelinde son zamanlarda bazı restoran ve lokantaların fahiş fiyatları gündemden düşmüyor. Bu yüzden gurbetçilere yemek yemeden önce menüye bakmaları tavsiye ediliyor. 4 kişilik bir aile normal şartlarda 1000-1500 TL'ye karnını doyurabilir. Bazı fırsatçı mekanlarda bu miktar 4-5 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

2. Aracınızı tamir ettirmeden önce araştırma yapın: Uzun yolculuk yapan gurbetçilerin araçları zaman zaman arıza yapabiliyor. Ufak bir maliyetle tamir ettirilebilecek olan araçlara sanayilerdeki bazı tamirciler yüksek faturalar çıkarabiliyor. Bu hususta gurbetçilerin ekstra temkinli olması gerekiyor.

3. Trafik kurallarına uyun: Türkiye'de son yıllarda trafik cezalarına ciddi zam yapıldı. Öncelikle can güvenliğiniz için kurallara uymalısınız. Bazı şehirlerde elektronik denetleme sistemleri var. Hız koridorlarında kıl payı ceza yeme ihtimaliniz yüksek.

Yukarıda yer alan 3 madde dikkate alınınca gurbetçiler temkinli olmazsa Türkiye tatilinde 2000 Euro'ya kadar zarar edebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri