Gurbetçiler her yıl memleket hasretiyle geldikleri Karakoçan'da nüfusu 3'e katlıyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yaz aylarında Avrupa'dan gelen gurbetçilerle nüfus 3'e katlanırken sosyal yaşam da canlanıyor.

1960'lı yıllardan itibaren Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa ve İngiltere gibi ülkelere çalışmaya giden gurbetçiler yaz tatillerini baba ocağı Karakoçan'da geçiriyor.

Memleket özlemiyle her yıl yaz aylarında kilometrelerce yol katederek Karakoçan'a gelen gurbetçiler, akrabaları ve arkadaşlarıyla hasret gideriyor.

Bu buluşma sayesinde nüfusun 3'e katlandığı ilçede gurbetçiler park ve bahçelerde sevdikleriyle zaman geçiriyor, alışveriş yapıyor.

Köylerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına da katkı sunuyorlar
Gurbetçiler memleket özlemiyle geldikleri köylerinde ihtiyaçların karşılanması için yürütülen çalışmalarda muhtar ve hemşehrilerine destek de sunuyor.

Parke taşı döşeme, içme suyu tesisatı bakım ve onarımı, köylerde ortak alanların temizliği gibi çalışmalara katkıda bulunan gurbetçiler, Karapınar köyünde de cami yaptırdı.

Gurbetçiler, bunun yanı sıra ilçedeki Yeni Mahalle ve Aşağıovacık köylerinde cami yapımına da destek sundu.

"Memleketimi, vatanımı, toprağımı seviyorum"
1990 yılında gittiği Almanya'nın Stadthagen şehrinden her yıl memleketine gelen Hayrettin Aydın, AA muhabirine, inşaat sektöründe çalıştığını anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri