Gurbetçiler faydalı

Gurbetteki sporcular Türkiyenin tanımına büyük katkı sağlıyor. Tuncay Şanlı ve Altıntop kardeşler gibi bir çok sporcu yurt dışında görev yaparken, performansları ile de herkesin sevgilisi oluyor

Spor kariyerlerini yurt dışında sürdüren Türk sporcuların elde ettiği başarılar, Türkiye’nin tanıtımında büyük rol oynuyor. İngiltere Premier Lig’de Tuncay Şanlı, Bundesliga’da Hamit ve Halil Altıntop kardeşler ile Ligue 1’de forma giyen Mevlüt Erdinç, takımlarındaki etkili performanslarıyla yabancı basına sık sık konu olurken, hem kendi kariyerlerine hem de Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlıyorlar.

Futbolun yanı sıra basketbolda da özellikle son dönemlerde Türk sporcular kendinden bahsettiriyor. Dünyanın en çok takip edilen ligi NBA’de, bu sezon sergilediği performansla sıkça Amerikan basınında yer alan milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur, Türkiye’nin adını dünyaya duyuruyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy,  yaptığı açıklamada, yurt dışında başarılı bir kariyere sahip olan, bulundukları ülkede veya uluslararası alanda olumlu izlenimler yaratan Türk sporcuların, ülke tanıtımına önemli derecede katkıda bulunduğunu söyledi.
FUTBOL VE ATLETİZM
Sporun Türkiye’nin tanıtımında büyük bir paya sahip olduğunu vurgulayan Ulusoy, şöyle konuştu: “Ülkemizde başarıyla düzenlenen spor organizasyonları da hiç kuşkusuz ülkemizin tanıtımına olumlu katkı sağlamaktadır. Bunun yanında Türk futbolunun yükselişe geçmesi, 2002 yılında gelen Dünya üçüncülüğü ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finale giden yoldaki başarılı performans, ülkemizin tanıtımına çok büyük katkılar yapmıştır.”
Ulusoy, diğer spor dallarında da yurt dışında önemli başarılara imza atıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Ancak bu branşların tanıtıma katkısı, milyarların ilgi odağı olan kitle sporları kadar geniş olmamaktadır. Tanıtıma sağlanan katkılar spor dallarına duyulan ilgiye ve izleyici sayısına göre değişmektedir. Ülkemiz henüz dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyatlarda, başta atletizm olmak üzere, bütün dünyanın ilgisini çeken çeşitli spor dallarında istenilen yere ve başarı düzeyine gelememiştir. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda da durum böyledir. Ülkemizin başta futbol olmak üzere bazı spor dallarındaki başarıları ülke tanıtımına değerli katkılar sağlıyorsa da, çok daha ileri amaç ve hedeflere ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum.”
HAL VE TAVIRLAR DA ÖNEMLİ
Türk sporcuların başarılarının yanı sıra hal ve tavırlarının da Türkiye’nin yurt dışındaki imajını olumlu etkilediğini belirten Başaran Ulusoy, şöyle dedi: “Sporcuların çevrelerinde genel olarak olumlu izlenimler yaratmaları, bunların medyadaki olumlu yansımaları, uluslararası basında sık sık olumlu şekilde yer almaları, hiç kuşkusuz ülkemizin imajı ve tanıtımı açısından olumlu etkiler yaratır. Bu etkinin derecesi ise sporcularımızın şöhretlerine, başarılarına, davranış biçimlerine, ilgili spor dalına ve sporculara duyulan ilgiye bağlı.”
TÜRSAB başkanı Ulusoy, son 10 yılda, yurt dışında büyük başarılara imza atmış olan Türk sporcuları izlemekten memnuniyet duyduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendini kanıtlamış bazı yıldız sporcularımız ise maalesef yurt dışında hak ettikleri yeri bulamamışlardır. Bununla beraber son on yılda, ülke tanıtımına katkıda bulunan yıldız sporcu sayımızın eskiye oranla arttığını düşünüyorum. Bu sporcuların çevrelerinde veya taraftarları arasında ülkemize duyulan ilgiyi artırmaları ve seyahat arzusu uyandırmaları mümkündür.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri