Güneydoğu’ya 65 Milyon Dolar Hastane Yatırımı Yaptı

Memorial Sağlık Grubu, Güneydoğu Anadolu’da açtığı iki hastane için 65 milyon dolar yatırım yaptı.

Memorial Sağlık Grubu, Güneydoğu Anadolu’da açtığı iki hastane için 65 milyon dolar yatırım yaptı. Grup, bu hastanelerde ilk etapta 750 eleman istihdam etmeyi planlıyor.


2011’de Memorial Diyarbakır Hastanesi ile Güneydoğu Anadolu’ya adım atan Memorial Sağlık Grubu, bölgede son olarak Memorial Dicle Hastanesi’ni açtı.

Grubun Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Genç, Memorial Dicle’nin 10. hastaneleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Memorial Diyarbakır’a bölgede büyük bir talep olduğunu gördük. Bu talebi karşılayabilmek ve geniş yığınlara hitap edebilmek için Diyarbakır’da ikinci hastanemizi açtık. Memorial Diyarbakır Hastanesi ile bölgenin en büyük ihtiyacı olan onkoloji merkezini hizmeti sunduk. Memorial Dicle ile de dünyada referans merkezi olarak kabul edilen Tüp Bebek, Organ Nakli ve Kemik İliği Nakli bölümlerimizi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne getirmek için çalışıyoruz.”



.

Genç, Memorial Dicle Hastanesi’ne 30 milyon dolarlık yatırım yapıldığını bildirirken, “Güneydoğu’da iki hastaneye toplamda 65 milyon dolar yatırımı 2010- 2013 döneminde Diyarbakır’a yapmış olduk. 21 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan Memorial Dicle Hastanesi; 138 yatak kapasitesi, adedi 350’yi bulan medikal ve idari kadrosu ile hizmet verecek. Bu senenin sonuna dek Diyarbakır’da iki hastanemizde toplam 750 eleman istihdam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Genç, Memorial’ın sağlık turizmi ile ilgili önemli konumunu Diyarbakır’da da devam ettireceğini dile getirdi. “Bölgeye hitap eden son hastanemiz, çevre illerden ve ülke dışından gelen hastaların rahat erişebileceği bir yerde. Memorial Sağlık Grubu olarak her sene hemen hemen 92 ayrı ülkeden gelen hastalarımıza hizmet veriyoruz. Yakında Kuzey Irak’ın Erbil şehrinde bir ofisimiz olacak. Duhok’ta da çalışmalarımız var. Yakın bölgede daha stabil bir duruma gelindiğinde Irak gibi ülkelerden daha fazla sayıda hasta geleceği kanaatindeyiz. Sağlık turizminin artırılmasına yönelik çalışmalarımızla Diyarbakır’ın bölgenin sağlık turizmi üssü olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Memorial Sağlık Grubu’nun 2014’te büyümeye devam edeceğini aktaran Genç, “Ekim ayında Memorial Dicle Hastanesi’ni hizmete açtık, Kasım ayında hizmete girecek olan Memorial Ankara Hastanesi de Ankara’nın en büyük özel hastanesi olacak. Başkente yakışır bir hastane ile Ankaralılara hitap edeceğiz. Bu seneyi 11 hastane ile bitirip, 2014’te de hastane sayımızı artırmaya ve mevcut hastanelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri