'Güneydoğu'da Toplumsal Ahlakı Erozyona Uğratan Faaliyetler Arttı'

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ülke genelinde yolsuzluk, rüşvet ve uyuşturucunun hız kazandığını, Güneydoğu'da ise fuhuş ve uyuşturucu gibi toplumsal ahlakı erozyona uğratan faaliyetlerin arttığını söyledi.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ülke genelinde yolsuzluk, rüşvet ve uyuşturucunun hız kazandığını, Güneydoğu'da ise fuhuş ve uyuşturucu gibi toplumsal ahlakı erozyona uğratan faaliyetlerin arttığını söyledi. Yapıcıoğlu, "Sivil toplum kuruluşları eliyle, toplumun inanç ve ahlaki değerlerine zıt fikir ve davranışlara meşruiyet kazandırılmakta ve nesil emniyeti tehdit edilmektedir." dedi.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Yapıcıoğlu, Suriye’deki iç savaş nedeniyle yaşanan insanlık dramının her geçen gün ağırlaştığını ifade etti. Yapıcıoğlu, "Başta Yermük Kampı olmak üzere ülkenin hemen her yerinden açlık ve sefalet manzaraları geliyor. İşkence edilerek öldürülmüş kişilere ait fotoğraflar basına servis edildi. Beşşar Esed'in zalimliğini anlamak ve tescil etmek için esasen bu fotoğraflara ihtiyaç yoktur. Suriye’de esas önemli olan bu savaşın bir an önce durmasıdır." diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu'da fuhuş ve uyuşturucunun hız kazandığı savunan Yapıcıoğlu, Batman’da geçtiğimiz hafta yapılan Kürt ve Kürdistan mücadelesi kılıfı altında meşrulaştırılmaya çalışılan sapıklık paneli buna tipik bir örnektir. Ruhi bir hastalık ve cinsi sapıklık içinde olan, tedaviye muhtaç kimselerin bu durumlarının normalleştirilmesi ve meşrulaştırılmaya çalışılması, halkımıza yapılmış en büyük ihanetlerdendir. Fuhuş ve uyuşturucunun her türlüsüne merkezi ve yerel otoriteler göz yumuyor." şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir medreseye içerisinde öğrencilerin bulunduğu sırada silahlı saldırı düzenlendiğini söyleyen Yapıcıoğlu, bu saldırıyı kınadığını ifade etti. Yapıcıoğlu, "Van ilinde faaliyet gösteren Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği yurduna yüzleri maskeli bir grup tarafından molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Aynı hafta Batman’da İslami faaliyetleri ile öne çıkan Bilge Eğitim Derneği Pazaryeri Şubesi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ses bombası atıldı. Yerel seçimler yaklaştıkça bu türden saldırıların artması bir yana, devletin saldırganları yakalamakta gösterdiği acziyet, saldırganların devlet eliyle korunup kollandığı veya azmettirildiği ihtimalini kuvvetlendirmektedir. " ifadelerini kullandı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri