Güney Sudan’da Bm Misyonunu Gerçekleştiren Kamboçyalı Asker Sıtmadan Öldü

Güney Sudan’da BM Barış Gücü misyonunu gerçekleştiren Kamboçyalı asker, sıtma hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Sıtmadan ölen 25 yaşındaki Kim Sokvatana, Güney Sudan’da BM’nin Mayın Arama ve Temizleme biriminde görev yapıyordu.Başkent...

Güney Sudan’da BM Barış Gücü misyonunu gerçekleştiren Kamboçyalı asker, sıtma hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Sıtmadan ölen 25 yaşındaki Kim Sokvatana, Güney Sudan’da BM’nin Mayın Arama ve Temizleme biriminde görev yapıyordu.

Başkent Phnom Penh’de düzenlenen Sokvatana’nın cenaze törenine Kamboçyalı askeri yetkililer, ailesi ve çok sayıda yakını katılılırken, çok fakir olduğu anlaşılan ailesine maddi yardımda bulunulduğu belirtildi.

Bağımsızlık kazandıktan sonra iç çatışmaların eksik olmadığı Güney Sudan’da BM şemsiyesi altında görev yapan 150 Kamboçya askeri bulunuyor. Kamboçyalı askerler BM Barış Gücü bünyesinde mayın temizleme, istihkam, sağlık gibi birimlerinde çalışıyor.

Kamboçya şuana kadar BM Barış Gücü misyonunda görev yapmak üzere bin 235 askeri Sudan, Çad, Orta Afrika ve Lübnan’a gönderdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri