Güney Marmara'nın kaplıcaları yarıyıl tatilinde öğrenciler ve aileleriyle dolacak

Marmara Bölgesi'nin güneyinde Bursa, Yalova ve Balıkesir'de dört mevsim ziyaretçilerini ağırlayan termal turizm merkezlerinde, okulların yarıyıl tatili öncesinde rezervasyonlarda yoğunluk yaşanıyor.

Bursa'nın İnegöl ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Oylat Kaplıcaları, orman içinde doğal güzellikleri, mağarası ve son dönemde yapılan yürüyüş yoluyla yaz kış yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AA muhabirine, 700 metre rakımlı Oylat'ın Ankara, İzmir ve İstanbul üçgeninin ortasında kaldığını, orman örüntüsü içinde manzaralara sahip olduğunu söyledi.

Kaplıcalardaki konaklama tesislerinin yıl boyu yüzde 70 ila 80 doluluk ortalamasıyla hizmet verdiğini belirten Taban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oylat'ta Bizans döneminden günümüze kadar insanlar şifa bulmuş. Suları içilebilir, cilt hastalıkları, romatizma, tansiyon, eklem iltihaplanması gibi hastalıklara iyi geliyor. Isıtma veya soğutma gibi bir işleme tabi tutulmadan 40,5 derece yani doğadan geldiği şekliyle sunulmaktadır. Hem içilebilir olma özelliği hem de hiçbir işleme tabi tutulmadan kullanılabilmesi çok kıymetli. Yaklaşık 1000 yatak kapasiteli tesisler, orman yürüyüş yolu, köylü pazarı, esnaf pazarı gibi alanlar bulunmaktadır. Özellikle yerli ve yabancı misafirlerimizi burada dönem boyunca ağırlıyoruz. Tabii kışın kaplıcalar çok daha cazip durumda. Hava soğuk, su sıcak ve şifalı, vatandaşlarımız burada gelip istifade edebiliyor. Tatile denk gelen takvimdeki dönemlerde doluluk oranları yüzde 90, yüzde 100 seviyelerinde."

Özellikle Arap turistlerin Oylat'a ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Taban, yılda yaklaşık 300 bin ziyaretçinin kaplıcalara geldiğini aktardı.

Oylat Kaplıcaları Satış Pazarlama Müdürü Emin Baydemir de misafirlerin sadece kaplıcalardan faydalanmak için değil, eşsiz doğasında dinlenmek, şehrin stresinden uzaklaşmak için bölgeyi tercih ettiğini bildirdi.

Doğal şelalenin, kaplıcalara 5 kilometre uzaklıktaki Oylat Mağarası'nın da ziyaretçilerin ilgisini çektiğini anlatan Baydemir, "Hafta sonlarında genellikle yüzde 100 doluluğa ulaşıyoruz. Önümüzde sömestir dönemi var. Büyük ihtimal sömestir döneminde tamamen kapasitesini doldurmuş olacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri