Güney Kore'nin Üst Düzey Nükleer Yetkilisi Çin'e Gidecek

Güney Kore'nin nükleer müzakerelerden sorumlu üst düzey yetkilisinin Çin'e gideceği bildirildi.Güney Kore basınında çıkan ve ismi açıklanmayan bir diplomata dayandırılan haberde, ülkenin uluslararası nükleer müzakerecisi Hwang Joon-kook'un...

Güney Kore'nin nükleer müzakerelerden sorumlu üst düzey yetkilisinin Çin'e gideceği bildirildi.

Güney Kore basınında çıkan ve ismi açıklanmayan bir diplomata dayandırılan haberde, ülkenin uluslararası nükleer müzakerecisi Hwang Joon-kook'un bu hafta Çin'e gideceği bildirildi.

Salı günü Kuzey Kore ile sınır bölgeye giderek Çinli Kore Yarımadası uzmanlarıyla bir araya geleceği bildirilen Hwang'ın, Perşembe günü Çin'in başkenti Pekin'de mevkidaşı Wu Dawei ile görüşeceği belirtildi.

Öte yandan, Kuzey Kore nükleer programı çerçevesinde yapılan Altılı Görüşmeler'deki ABD temsilcisi Sydney Seiler'in bugün Seul'de bazı görüşmelerde bulunduktan sonra Tokyo'ya geçeceği ve Perşembe günü Pekin'e geçeceği bildirildi.

Güney Kore, Kuzey Kore, Çin, Japonya, ABD ve Rusya'nın katıldığı Altılı Görüşmeler'in sonuncusu Aralık 2008'de yapılmıştı.

ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin en kısa zamanda nükleer programdan vazgeçeceğini gösteren kesin adım atmasını talep ederken, Kuzey Kore'nin müzakerelerin tekrar başlatılması için her hangi ön koşulun olmamasını istemesi ve son görüşmelerin ardından iki kez nükleer test yapması, müzakerelerin çıkmaz sokağa girmesine neden olmuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri