Güney Koreli Papazlar Kuzey Kore'de Ayin Yapacak

Güney Koreli 19 papazdan oluşan bir grubun ortak ayin için Kuzey Kore'ye gideceği öğrenildi.Güney Kore Birleştirme Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Kore Ulusal Kiliseler Konseyi üyesi 19 kişilik bir grup papaz ortak ayin için...

Güney Koreli 19 papazdan oluşan bir grubun ortak ayin için Kuzey Kore'ye gideceği öğrenildi.

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Kore Ulusal Kiliseler Konseyi üyesi 19 kişilik bir grup papaz ortak ayin için yarın Kuzey Kore'ye gidecek.

İki ülke arasındaki ortak kültürel alışveriş programı çerçevesinde yapılan ziyaretin yarından itibaren dört gün süreceği bildirildi. Ziyaretin üçüncü gününe denk gelen Cuma günü, Güney Koreli papazların, başkent Pyeongyang'daki Bongsu kilisesinde düzenlenecek olan ayine katılacağı belirtildi.

Kuzey Koreli papazlarla ortaklaşa yapılacak ayinin, Kore Yarımadası'nın Japonya'nın işgalinden kurtuluşunun 69. yılını kutlamak amacıyla düzenleneceği bildirildi.

Güney Kore ve Kuzey Kore papazlarının ortak ayine katılacakları ve devlet tarafından sıkı kontrol altında bulunan Bongsu kilisesinin 1988 yılında yapıldığı biliniyor.

Güney Kore Protestan kilisesi papazlarının daha önce 2008 ve 2011 yıllarında da benzer etkinliğe katıldığı belirtildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri