Güney Koreli Öğrenci, Youtube’dan Öğrendiği Metotla Binlerce Siteyi Hackledi

Güney Koreli bir üniversite öğrencisi, Youtube’dan öğrendiği metotla 20'den fazla ülkede on binlerce kişinin özel bilgilerini hacklemekle suçlanıyor. Başkent Seul Büyükşehir Polis Merkezi'nden yapılan açıklamada, 20 yaşındaki bir Koreli...

Güney Koreli bir üniversite öğrencisi, Youtube’dan öğrendiği metotla 20'den fazla ülkede on binlerce kişinin özel bilgilerini hacklemekle suçlanıyor.

Başkent Seul Büyükşehir Polis Merkezi'nden yapılan açıklamada, 20 yaşındaki bir Koreli üniversite öğrencisinin, 2013 yılı Kasım ayından 2014 yılı Ağustos ayına kadar, 24 ülkeden yaklaşık 280 bin kişinin özel bilgilerini hacklemekle suçlandığı belirtildi.

Hacklediği bilgilerin yaklaşık 13 binini kendi bloğunda yayınlayarak, kişilerin kredi kartlarıyla bir müddet alışveriş yapan hackerın, en son devlete ait bir siteye virüs göndererek memurlara ait bilgileri de hacklediği öğrenildi.

Genellikle zayıf korunan alışveriş sitelerini hedef alan hackerın, metotları Youtube’dan öğrendiği ve ün kazanmak için bunu yaptığı ifade ediliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri