Güney Kore'de Konya rüzgarı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Güney Kore'de Konya gönüllüsü üniversite öğrencileriyle buluştu. 

Tanrıverdi ve Akyürek, AKP İl Başkan Yardımcısı Ziya Özboyacı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ercan Uslu ile birlikte Güney Kore'nin başkenti Seul'da, daha önce Konya'ya gelerek KOMEK'te el sanatları öğrenen üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 
Rainbow Okulları Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilk kez geldiği Güney Kore'de kardeşlik havası yaşandığını belirtti. 
Türkiye ile Güney Kore arasında tarihi ve derin bağlar olduğuna dikkat çeken Akyürek, öğrencilerin Konya'da Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında eğitim görmelerinin Güney Kore ile Türkiye ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunduğunu bildirdi. 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de ''Dilimiz, dinimiz, rengimiz farklı olsa da hepimiz insanız. Birbirimizi tanıyoruz, kültürümüzü tanıyoruz, daha da önemlisi birlikte yaşamanın keyfini çıkarıyoruz. Dünyanın nasıl bir dünya olması gerektiğine hemfikir olarak politikalar üretiyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e ve Konya halkına teşekkür ediyorum'' dedi. 
Hazırladıkları kısa filmi davetlilerin beğenisine sunan öğrenciler Konya'da kaldıkları süre içerisinde yaşadıkları hatıralarını da davetlilerle paylaştılar.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri