Güney Kore Ve Çin, Asya'nın En Büyük Ekonomik Bloğunu Kuracak

Kore ve Çin arasında uzun zamandır müzakeresi devam eden Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) imzalanmasının, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri canlandırmasını ve Asya'nın en büyük ekonomik bloğunun oluşmasını sağlayacağı belirtildi.Konuya...

Kore ve Çin arasında uzun zamandır müzakeresi devam eden Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) imzalanmasının, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri canlandırmasını ve Asya'nın en büyük ekonomik bloğunun oluşmasını sağlayacağı belirtildi.

Konuya ilişkin konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Kore Ticaret Bakanlığı'ndan bir yetkili, Kore'nin Çin ile yapacağı STA'nın ülkesi için, daha önce ABD ile yapılmış olan aynı tür anlaşmadan bile daha büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Bakanlık yetkilisi, bunu Çin ile Kore'nin bölgesel olarak birbirine daha yakın olmasıyla izah etti.

Güney Kore'nin geçtiğimiz sene toplam ihracatının yüzde 26'sını yaptığı Çin'in, Kore'nin bölgedeki en büyük ticari ortağı olduğu biliniyor. İhracat hacminin yüzde 12'sini oluşturan ve ikinci sırada yer alan ABD'ye ise, geçen sene toplam 62 milyar dolar değerinde ihracat yapıldığı ifade ediliyor.

Öte yandan, STA'ya ilişkin müzakerelerin üç ay daha devam edeceği kaydedildi. Anlaşmanın imzalanmasından hemen sonra her iki ülkenin yasama organlarının onayına sunulması planlanıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri