Güney Kore, Suriyeli Mültecilere Oturma İzni Verdi

İç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan 457 Suriyeli mülteciye Güney Kore'de oturma izninin bugün onaylandığı bildirildi.Güney Kore Adalet Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Mayıs ayından itibaren yaklaşık 584 Suriyeli...

İç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan 457 Suriyeli mülteciye Güney Kore'de oturma izninin bugün onaylandığı bildirildi.

Güney Kore Adalet Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Mayıs ayından itibaren yaklaşık 584 Suriyeli mültecinin oturma izni için baş vuruda bulunduğunu ve bunlardan 457 kişinin ülkede uzun süreli ikametine izin verildiği bildirildi.

1994 yılından bu yana toplam 177 mülteciye oturma izni veren bir ülke olan Kore'nin, bu kadar çok sayıda Suriyeli mültecinin kısa süre zarfında başvurularını onaylayarak oturma izni vermesi dikkat çekti.

Kararla ilgili konuşan Kore Adalet Bakanlığı Göçmenler Dairesi Müdürü Han Mu-geun, "Her ne kadar, iç savaş nedeniyle vatanları terk eden şahıslar mülteci olarak kabul edilmese de, Suriyeli vatandaşların çok zor durumda oldukları düşünülerek böyle bir karar alındı." diye açıklama yaptı.

Öte yandan, başvuruda bulunanlar arasından 68 kişinin ise başka ülkeye gitmek amacıyla başvurularını geri çektikleri belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri