Güney Kore, Sağlık Turizmi İle Araplardan Milyonlar Kazanıyor

Güney Kore'ye tedavi amacıyla gelerek milyonlar harcayan zengin Arapların sayısının, her geçen gün arttığı bildirildi.Güney Kore Turizm Kurumu yetkilisi Lee Jae-sung, ülkede sağlık alanında ucuz ve kaliteli hizmetlerin sunulması sayesinde...

Güney Kore'ye tedavi amacıyla gelerek milyonlar harcayan zengin Arapların sayısının, her geçen gün arttığı bildirildi.

Güney Kore Turizm Kurumu yetkilisi Lee Jae-sung, ülkede sağlık alanında ucuz ve kaliteli hizmetlerin sunulması sayesinde çevre ülkelerden gelen turist sayısında artış olduğunu açıkladı. Lee, özellikle Arap ülkelerinden gelen turist sayısına dikkat çekti. Lee, geçen sene sadece Birleşmiş Arap Emirlikleri'nden (BAE) toplam 1200'e yakın turistin tedavi olmak amacıyla Kore'ye geldiğini belirtti. Bu rakamın ülkeye tedavi olmak için gelen turistlerin toplam sayının yüzde 0,5'ini oluşturduğunu söyleyen Lee, gelenlerin kişi başı harcama rakamlarının ise 15 bin dolara yaklaştığını kaydetti.

Öte yandan Lee, Arap ülkelerinden Güney Kore'ye gelen vatandaşların tüm sağlık, yol ve otel masraflarının BAE tarafından karşılandığını belirtti. Bu nedenle Arap vatandaşların tedavi için yüksek miktarda harcama yapabildiklerine dikkat çekti.

Tedavi amacıyla gelen Arap turistlerin, Güney Kore'ye genellikle obezite rahatsızlığı nedeniyle geldiği belirtiliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri