Güney Kore Lideri Park İsviçre’de Temaslarda Bulundu

İsviçre’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, İsviçre Konfederasyon Başkanı Didier Burkhalter ile bir araya geldi.

İsviçre’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, İsviçre Konfederasyon Başkanı Didier Burkhalter ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası basına açıklamalarda bulunan Burkhalter, “Ekonomi, bilim, eğitim ve insan hakları alanlarında Güney Kore ile ortak çalışmalarımız artacak. Birlikte çalışırsak daha güçlü oluruz.” diye konuştu. Burkhalter, 2006 yılında imzalanan serbest ticaret anlaşmasının ikili ilişkiler için önemli olduğunu da aktardı. İsviçre Konfederasyon Başkanı, iki ülke arasında ticari hacmin büyüme potansiyeline vurgu yaparak, Güney Korelilerin de İsviçreler gibi çalışkan bir toplum olduğunu ifade etti. Burkhalter, “Her iki ülke de yeni fikirlere açık olduğu için beraber daha güçlü olabiliriz.” diye konuştu.

Burkhalter Güney Kore için ise "Asya’nın en inovatif ülkesi Avrupa’nın en inovatif ülkesiyle buluştu.” diyerek iltifatta bulundu.

Devlet Başkanı Park Geun-hye ise basın toplantısında yaptığı açıklamada, Nobel ödülü alan çok sayıda İsviçrelinin olduğunu hatırlatarak ev sahibi ülkenin başarılarından bahsetti. Park, “Ziyaretimizin ikili ilişkilerin yoğunlaştıracağını umuyorum.” diye konuştu. Güney Kore Devlet Başkanı, İsviçre’nin araştırma, ilaç ve turizm sektörlerinin yanı sıra eğitim sisteminin örnek teşkil ettiğini vurguladı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri