Güney Kore Lideri Ordudaki Sorunları Görüştü

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin, ordunun sorunlarını müzakere etmek amacıyla Savunma Bakanlığı'nda toplantıya katıldığı öğrenildi.Güney Kore Savunma Bakanlığın'da düzenlenen toplantıya katılan Devlet Başkanı'nın, son...

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin, ordunun sorunlarını müzakere etmek amacıyla Savunma Bakanlığı'nda toplantıya katıldığı öğrenildi.

Güney Kore Savunma Bakanlığın'da düzenlenen toplantıya katılan Devlet Başkanı'nın, son yıllar orduda yaşanan sorunları, Savunma Bakanı ve bir sıra üst düzey komutanlarla bir araya gelerek müzakere ettiği bildirildi.

Askerlik süresinin iki yıl olduğu Güney Kore ordusunda, son zamanlar intihar, askerler arasındaki taciz ve izin sırasında sivillere karşı işlenen cinayetlerin sayısının artması, hükümeti acil tedbirler almaya teşvik ettiği belirtildi.

Sorunların ortaya çıkarılması ve askeri noktalardaki incitme, taciz ve ölüm hadiselerinin önlenmesi kapsamında orduda muhtelif ödüllendirme programlarının uygulanacağı bildirildi.

Aile ziyaretlerinin artırılması, ortaya çıkan sorunların internet üzerinden vazifeli kişilere hızlı ulaştırılması ve sorunları gizli haber verenlerin ödüllendirilmesi kısa vadeli önlem olarak müzakere olunduğu belirtildi.

Stres ve sorunların en çok yaşandığı Kuzey Kore ile olan sınır bölgelerindeki askerlere, askeri hizmet sırasında aileleri ile görüşebilme hakları tanınacağı da yeni yapılanmada yer alacak. Toplantıda konuşan personel işlerinden sorumlu Park Chan-woong, Kuzey Kore ile sınırda görev yapan askerlerin görev süresinin kısaltılacağı ve yüksek teknolojinin kullanılmasıyla burada görev yapan askerlerin yüklerinin azaltılacağını belirtti.

Yaklaşık 650 bin askerin olduğu Kore ordusunda, askeri hizmet süresinin iki yıl olduğu ve askerlerin büyük kısmının 20 yaşlarındaki gençlerden oluştuğu biliniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri