Güney Kore İran’dan Kuzey Kore Konusunda Destek İstedi

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, İranlı mevkidaşı Muhammad Cevad Zarif'le New York'ta bir araya geldi. Görüşme talebinin Güney Kore tarafından geldiği ifade edildi.Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,...

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, İranlı mevkidaşı Muhammad Cevad Zarif'le New York'ta bir araya geldi. Görüşme talebinin Güney Kore tarafından geldiği ifade edildi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, nükleer meselelerini uluslararası arenada çözme konusunda müzakereci tavırlarından dolayı İran’ı hayranlıkla izlediklerini söyleyen Bakan Yun, meslektaşından Kuzey Kore’nin de nükleer probleminin çözülmesi için destek istedi.

Kuzey Kore ile ikili ilişkileri hakkında bilgi veren Bakan Zarif, Pyongyang yönetimi ile herhangi bir askeri işbirliği ilişkisinin olmadığını aktardı. İran hükümetinin de Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasını ist4diğini ifade eden Zarif, nükleer silahların güvenlik garantisi olmadığını sözlerine ekledi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Soo-yong, New York’taki BM zirvesine gelmeden önce İran’da üst düzey temaslarda bulunmuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri