Güney Kore İle Türkiye Arasında Eğitim Alanında Yakınlaşma

Seçimle başa gelen eğitim müdürlerinin oluşturduğu Güney Koreli bir heyet, bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

Seçimle başa gelen eğitim müdürlerinin oluşturduğu Güney Koreli bir heyet, bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Eğitim müdürleri bir çok alanda iş birliği yapmak istediklerini söyledi.

Ekipte başta Seul Milli Eğitim Müdürü Moon Yong-rin olmak üzere, Gyeongsan Namdo Bölgesi Eğitim Müdürü ve Eğitim Müdürleri Birliği Başkanı Ko Yeong-jin ve Degu Milli Eğitim Müdürü Woo Dong-gi’nin yer aldığı bildirildi.

"Kore Savaşı müterakesinin 60. yılında bu geziyi yapmamız ayrı bir anlam taşıyor." ifadelerini kullanan Moon Yong-rin, "Özellikle futbol gibi spor eğitimi alanlarında karşılıklı öğrenci değişimi güzel bir başlangıç olacaktır." diye konuştu. Ziyaret hakkında konuşan Ko Yeong-jin, "Geziden öğrendiklerimiz oldu. İki ülke ilişkilerini eğitim üzerinden de geliştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Ekip ilk önce İstanbul Vali Yardımcısı Muammer Yıldız tarafından misafir edildi. Yapılan görüşmede ilerde ne tür ikili iş birliğinin yapılabileceğinin ele alındığı ifade edildi. Güney Koreli ekibin sonraki durağı ise Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi ve Etiler Turizm Meslek Lisesi oldu. Güney Koreli eğitimciler öğrencilerin alımları ile ilgili bilgi aldılar ve karşılıklı ne tür anlaşmalar yapılabileceğini görüştüler.

Güney Kore’den gelen milli eğitim müdürlerinin bir diğer merak konusu ise geleneksel el sanatlarının nasıl nesillerden nesillere aktarıldığıydı. İstanbul’dan ayırılan ekip Trabzon’da halk eğitim merkezlerinde kemençe yapımının ve hasır örmenin nasıl öğretildiğini gözlemledi.

Tekrar İstanbul’a dönen müdürler, özel eğitimin nasıl verildiğini incelemek üzere Fatih Koleji’ni ziyaret etti. Fatih Koleji’nin eğitiminden etkilendiklerini söyleyen eğitim müdürleri, örnek alınması gereken bazı şeylerin olduğunu ifade etti. "Fatih Koleji'nin öğrencilerini seçerken çok hassas davranması hakikaten çok etkileyici." diye konuşan Seul Milli Eğitim Müdürü Moon Yong-rin, "Türkiye’deki iş adamlarının böyle okulların kalitesini arttırması için gayret sarf etmesi takdire şayan." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri