Güney Kore Ekonomisi 2015'te Yüzde 3,6 Büyüyecek

Güney Kore ekonomisinin önümüzdeki sene yüzde 3,6 büyüyeceği açıklandı.Kore'nin Hyundai Araştırma Enstitüsü (HRI) tarafından hazırlanan raporda, Kore ekonomisinin 2015 yılının ilk yarısında yüzde 3,5 büyüyeceği ve aynı yılın ikinci...

Güney Kore ekonomisinin önümüzdeki sene yüzde 3,6 büyüyeceği açıklandı.

Kore'nin Hyundai Araştırma Enstitüsü (HRI) tarafından hazırlanan raporda, Kore ekonomisinin 2015 yılının ilk yarısında yüzde 3,5 büyüyeceği ve aynı yılın ikinci yarısında yüzde 3.6 büyüme göstereceği bildirildi.

HRI tarafından yapılan tahminin, hükümetin aynı dönem için yaptığı yüzde 4'lük tahminden aşağı olduğu dikkat çekti.

HRI yetkilisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ekonomideki düşük tüketici enflasyonu ve zayıf ekonomik büyüme nedeniyle deflasyonla ilgili endişelerin önümüzdeki sene de devam edeceği kanaatindeyiz." diye konuştu.

Güney Kore'deki tüketici fiyatlarının önümüzdeki sene bu seneye kıyasla yaklaşık yüzde iki artacağını kaydeden HRI yetkilisi, ham madde fiyatlarındaki düşüş, yerel para biriminin ABD Dolarına karşı devamlı değerini koruması ve ekonomideki geciken toparlanma nedeniyle enflasyonun 2015 yılında da devam edeceği fikrini ileri sördü.

Öte yandan, önümüzdeki yıl, Kore ekonomisinde, dünyadaki zayıf talep nedeniyle yavaşlamanın görüleceği kaydedilirken, bunun diğer nedenleri arasında Çin şirketlerinin dış pazardaki faaliyetlerinin hızlanması ve yerli şirketlerin rekabet gücünün zayıflamasının olduğu bildirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri