Güney Kore Başbakan Adayının Kilise Vaazı Başına Dert Oldu

Güney Kore'de başbakanlığa aday gösterilen Moon Chang-keuk’ın geçmişte yaptığı bir kilise sohbeti, toplumda tepkilere neden oldu.Güney Kore’de başbakanlığa aday gösterilen eski gazeteci Moon Chang-keuk’a hem muhalefet hem de iktidardan...

Güney Kore'de başbakanlığa aday gösterilen Moon Chang-keuk’ın geçmişte yaptığı bir kilise sohbeti, toplumda tepkilere neden oldu.

Güney Kore’de başbakanlığa aday gösterilen eski gazeteci Moon Chang-keuk’a hem muhalefet hem de iktidardan itirazlar gelmeye devam ediyor. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye tarafından başbakanlığa aday gösterilen olunan Moon’un başı, 2011 yılında bir kilisede sohbette kırdığı siyasi pot yüzünden dertte.

Moon, 2011 yılında bir kilisede yaptığı sohbet sırasında, Japonya’nın Kore Yarımadası'nı işgali ve ülkenin Kuzey ve Güney diye ikiye bölünmesinin, “Tanrı’nın dileği ile" olduğunu söylemişti. Sohbetin görüntülerinin Moon’un başbakan adaylığının konuşulmasından hemen sonra ortaya çıkması, muhalefet ve iktidardan bazı kişiler dahil, Kore toplumunun tepkisine sebep oldu.

Öte yandan, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Min Kyung-wook, Moon’un aday önergesinin parlamentoya sunulmasının, devlet başkanının Orta Asya’da bulunması sebebiyle tehir edildiği belirtti.

Derhal adaylık fikrinden vazgeçmesi istenen Moon Chang-keuk, vaazının yanlış anlaşılmasından üzgün olduğunu ifade etse de adaylıktan vazgeçmeyi düşünmediğini bildirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri