Güney Kore Ana Muhalefeti Oturma Eylemine Başladı

Güney Kore ana muhalefet partisi üyelerinin, Nisan ayında batan yolcu gemisiyle ilgili kanun tasarısını iktidar partisinin müzakere etmek istememesi üzerine, oturma eylemine başladığı bildirildi.Ana muhalefet partisi Demokrasi için Yeni Siyasi...

Güney Kore ana muhalefet partisi üyelerinin, Nisan ayında batan yolcu gemisiyle ilgili kanun tasarısını iktidar partisinin müzakere etmek istememesi üzerine, oturma eylemine başladığı bildirildi.

Ana muhalefet partisi Demokrasi için Yeni Siyasi Birlik üyelerinin böyle adım atmalarına, batan gemiyle ilgili mazlum ailelerin de kurulmasını talep ettikleri Özel Soruşturma Komisyonu konusunda teklif olunan kanun tasarısının iktidar tarafından müzakereye alınmamasının neden olduğu belirtildi.

Muhalefetin bu adımını değerlendiren iktidardaki Saenuri Partisi Grup Başkanı Lee Won-koo, muhalefetin bu tür katı hareket etmesini çok şaşırtıcı bulduğunu, lakin eylemlerine saygıyla yanaşarak müzakerelere devam etmek niyetinde olduğunu belirtti.

Başbakan dahil bir çok kişinin istifa ve tutuklanmasına neden olan kazanın sebepleri ve asıl sorumlularının bulunması amacıyla ailelerin kurulmasını talep ettikleri özel komisyona ilişkin tasarı konusunda muhalefet ve iktidar partisinin anlaşamamaları, muhalefetin Meclis binası karşısında oturma eylemine başlamasına neden oldu.

Nisan ayında Kore'nin güney sahillerinde bir yolcu gemisinin batmasıyla çoğunun liseli çocuk 304 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri