Güney Kıbrıs İle Yunanistan Arasında Doğalgaz Anlaşmazlığı

Akdeniz’deki doğalgaz güzergahının Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında bazı sürtüşmelere nsebep olduğu iddia edildi.

Akdeniz’deki doğalgaz güzergahının Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında bazı sürtüşmelere nsebep olduğu iddia edildi. Bu konuda “anahtar” olarak görülen İsrail’in ise fevkalade dikkatli bir tutum sergilediği belirtildi.

Yunan Kathimerini gazetesi, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın yakın zamanda İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaret ve Atina-Tel Aviv enerji işbirliğiyle ilgili söylenilenlerin, üç taraflı enerji ekseni içerisinde var olan farklı stratejik arzulara işaret ettiğini yazdı.

Doğalgazı piyasaya nakletme şekliyle ilgili tartışmaların, ilk kez, Atina ile Lefkoşa Rum kesimi arasındaki farklı görüşleri ortaya çıkardığına dikkat çeken gazete, her iki tarafın, farklı görüşlerini açıkça dışa vurmamaya çalışsa da, doğalgaz nakli konusunda farklı yönlerde bulunduğunu kaydetti.

Gazete Atina’dan gelen bilgilere göre Samaras ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Ekim ayında gerçekleştirdikleri son görüşmede, bu konuyla meşgul olduklarını ve iki Hükümetin, ilişkileri arasında “gölgeler” olduğunu yalanlayarak, bunun değerini düşürmeye karar verdiklerini aktardı.

Haberde Atina’daki Hükümet çevrelerinin, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in İsrail ziyaretinin, Samaras’ın ziyaretine tepki hareketi ve Tel Aviv’i Vasiliko’daki terminalin avantajlarına ikna etme çabası olarak yapıldığını düşündüğü de belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri