Güney Kazakistan, Konyalılara kucak açacak

Konya Sanayi Odası’nda, Konya ile Kazakistan arasındaki ticari işbirliğini artırmak amacıyla düzenlenen istişare toplantısında konuşan Güney Kazakistan Valisi Askar Mırzahmetov, Konyalı işadamlarıyla ilişkileri geliştirmek için Güney Kazakistan Vali
Konya ile Kazakistan arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantıda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Güney Kazakistan Valisi Askar Mırzahmetov beraberlerindeki heyetle birlikte, Konya Sanayi Odası’nda Konyalı sanayicilerle buluştu. Türk ve Kazak işadamlarının bulunduğu istişare toplantısına Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bagdad Amreyev, Kazakistan Fahri Başkonsolosu Recep Konuk, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkan Vekili Tahir Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Kazakistan ile Konya arasındaki işbirliğinin önemine değinerek, “Her iki ülkenin de sorunları aşma iradesini göstermesi gerekmektedir. Kazakistan ile bizim en önemli ortak değerimiz Hoca Ahmet Yesevi’dir. Ancak kültürel ve tarihi değerlerin yanı sıra, ticari işbirliğini de geliştirerek dünya ekonomisine katkıda bulunmamız gerekmektedir” diye konuştu.

KOORDİNATÖRLÜK ENGELLERİ KALDIRACAK

Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini ifade den Güney Kazakistan Valisi Askar Mırzahmetov ise şunları söyledi: “Ülke olarak bürokratik sorunları ve diğer sorunları çözmek için her şeyi yapacağız. Bugün Kazakistan’da Türk işadamları pek çok iş yapıyor. Bu yüzden, Türk işadamları Kazakistan’ı çok iyi tanıyorlar. 20 yıllık bağımsızlık sürecinde iki ülke arasındaki ilişkiler sürekli artmıştır. Her iki ülkenin Cumhurbaşkanları yılda birkaç kez bir araya geliyor. Bunlar bizi sevindiriyor. Türkiye ile Kazakistan arasında sadece ekonomik değil, diğer alanlardaki ilişkilerin de gelişmesi bizleri mutlu ediyor. İlişkiler gelişiyor, ancak iki ülke arasındaki yapılan anlaşmaları gerçekleştirmek için artık somut projeler uygulamak gerekmektedir. Bu hususla ilgili, Güney Kazakistan Valiliği bünyesinde Konyalı işadamı ve sanayicilerle, diğer Türk iş adamlarıyla bağ kurabilecek özel koordinatörlük tayin ediyoruz. Bu koordinatörlük bürokratik engelleri de ortadan kaldıracak. Vali Askar Mırzahmetov Konyalı işadamlarını Kazakistan’a ve Şimkent’e davet etti. Toplantının ardından Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin, Güney Kazakistan Valisi Askar Mırzahmetov’a Sikke hediye etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri