Güney Afrika’dan Mursi’yi Serbest Bırakın Çağrısı

Güney Afrika hükümeti, Mısır’da ‘darbe’ ile koltuğundan indirilen seçilmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılmasını istedi.

Güney Afrika hükümeti, Mısır’da ‘darbe’ ile koltuğundan indirilen seçilmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, bütün partilere şiddet ve misillemeden kaçınmaları çağrısı yapıldı.

Bakanlık sözcüsü Clayson Monyela, "Güney Afrika uluslararası kuruluşlara katılarak, Mısır’da 3 Temmuz’da hükümetin anayasaya aykırı olarak değiştirilmesinin ardından tutuklanan Cumhurbaşkanı Mursi ve diğer bütün siyasi tutukluların koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısı yapıyor” dedi.

Mısır’da tekrar anayasal düzene geçilmesi için bütün partilerin biraraya gelerek demokratik süreci başlatmalarının istendiği açıklamada, darbenin ardından yapılan protestolarda ölen insanlardan büyük endişe duyulduğu ifade edildi.

Öte yandan şu anda Mısır’da bulunan AB Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton Mursi ile bir görüşme gerçekleştirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri