Güney Afrika'dan Mersin'e İşbirliği Çağrısı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Kwazulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngıdı Mersin ile tarım, turizm ve lojistikte işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Kwazulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngıdı Mersin ile tarım, turizm ve lojistikte işbirliği yapabileceklerini belirtti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Güney Afrika Büyükelçiliği Mersin Fahri Konsolosluğu işbirliğinde, ‘Güney Afrika Cumhuriyeti Ülke Tanıtım Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıya; Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Vika Khumalo, Hükümet Direktörü Nve Ngıdı, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Güney Afrika Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar, Güney Afrika Kwazulu-Natal Eyaleti yetkilileri ve işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Fahri Konsolos Numan Olcar, heyetin Mersin’de ilgiyle karşılanmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “Doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük.” dedi.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da iki ülke arasındaki samimiyetin ticaret ve yatırıma da yansıması gerektiğini vurgulayarak, "İlişkileri geliştirmeye yönelik mesajı aldık ve bu yönde çalışacağız. Gözden ırak olsak da gönülden ırak olmayalım." ifadesini kullandı. Son olarak söz alan Kwazulu-Natal Eyaleti Hükümet Direktörü Nve Ngıdı, Güney Afrika ile ilgili sinevizyon eşliğinde bir sunum yaparak, yatırım ve işbirliği imkanlarını anlattı. Ngıdı, özellikle Kwazulu-Natal eyaletini tanıtarak, bu bölge ile Mersin’in tarım, turizm ve lojistikte işbirliği yapabileceğini vurguladı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri