Güney Afrika’da Maden Katliamının Yıldönümünde Sendika Lideri Öldürüldü

Güney Afrika’da, Maden İşçileri Ulusal Birliği (NUM) yöneticilerinden 50 yaşındaki bir kadın evinin önünde vurularak öldürüldü.

Güney Afrika’da, Maden İşçileri Ulusal Birliği (NUM) yöneticilerinden 50 yaşındaki bir kadın evinin önünde vurularak öldürüldü. Sendika liderine düzenlenen saldırının, Marikana madeni katliamının yıl dönümde ve aynı bölgede yapılması emniyeti harekete geçirdi.

Olayın ardından NUM’dan yapılan açıklamada, “Cinayet çok vahşice işlenmiştir ve şoke edicidir.” denildi. Öte yandan saldırının NUM ile geçen yıl kurulan Maden İşçileri ve İnşaat Birliği Sendikası arasındaki kavgayla bağlantılı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. İki sendika arasında çıkan çatışmalarda geçen yıldan beri bir çok kişi hayatını kaybetti.

NUM, cinayetin zanlılarının tutuklanmamasına tepki gösterirken, olayın yaşandığı Lonmin madeni sözcüsü Sue Vey, polisin soruşturma başlattığı söyledi.

Güney Afrika’da geçen yıl 16 Ağustos’da ücret artışı için grev yapanlara polis ateş açmış, 34 madenci hayatını kaybetmişti. Katliam, ırkçı rejimin ardından en kanlı polis müdahalesi olarak tarihe geçmişti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri