Güneşli hava vatandaşın içini ısıttı

Dondurucu soğuklar yerini güneşli havaya bıraktı. Konya'nın buzları çözüldü. Güneşli havaları fırsat bilen vatandaş parklara akın etti.

Dondurucu soğuklar yerini güneşli havaya bıraktı. Konya'nın buzları çözüldü. Güneşli havaları fırsat bilen vatandaş parklara akın etti. Soğuk havalar etkisini yitirdi. Vatandaşlar, fırsat buldukça güneşli havaları değerlendirmek istiyor. Kendini gösteren güneşli hava, vatandaşın içini ısıttı.

Çarşı merkezi son zamanların en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar, Kültür Park'ta bulunan havuzun etrafındaki banklarda oturdu. Çoğu vatandaş, parkın etrafında tur attı. Kimi vatandaşlar ise özlem duyduğu güneşli havada hatıra pozları çekti. Parkta tur atan vatandaşların sevinçleri ise yüzlerinden belli oluyordu. İstanbul'dan Konya'ya gelen İbrahim Özkul da tur atan vatandaşlar arasındaydı. Babasının rahatsızlığından dolayı Konya'ya geldiğini belirten Özkul, güneşli havayı fırsat bilerek tur atmaya çıktığını söyledi.

Konya'ya ve güneşli havaya hasret kaldıklarını dile getiren Özkul, “Güneşli havadan nasibimizi almak için buradayız. Babamın hastalığı için Konya'ya geldim. Konya'da hava beklediğimizden daha güzel. Babam, dizlerinden rahatsız olmasına rağmen güneşli havayı değerlendirmek istedi. Böyle bir havada evde oturmak, çoğu vatandaşın tercih etmeyeceği bir durum. Vatandaşların büyük çoğunluğu mutlu görünüyor. Mutlu olmaları da gayet normal. Çünkü güneşe hasret kaldık.

Havaların güneşli olması insanı mutlu etmeye yetiyor. İnsanın içine nedensiz bir huzur doluyor. Yaz aylarını çoğu vatandaş özlemiştir. Bulunduğumuz mevsimin tam anlamı ile yaz aylarını yansıtması mümkün değil. Fakat bu mevsimde böyle güzel ve güneşli bir havanın yaşanıyor olması herkes tarafından değerlendirilmeli. Her mevsimin kendine ait bir güzelliği var. Bu güzelliği yaşamayı bilmek önemli. Doğa yeniden canlanacağı bir sürece giriyor. İnsanlar cıvıl cıvıl. Çarşı merkezi kalabalık. Fırsat bulan vatandaşlar, imkanları dahilinde güneşli havayı değerlendiriyor” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri