Güneş Pili’ne öğrenci akını

Çağımızın enerji sistemi olan güneş enerjisine gençlerin ilgili gerçekten çok fazla. Konya’da güneş enerjisinin hayatında önemli bir yer edinmesinin baş mimarı olan Güneş Pili Şirketi’ni öğrenciler ziyaret edip, enerji sistemi hakkında bilgile

Güneş Pili AŞ’nin bu haftaki konukları ise Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun 7. sınıf öğrencileri oldu. Fen bilgisi ve teknoloji öğretmeni Mustafa Kılınç nezaretince Güneş Pili’nin laboratuarlarını, Ar-Ge merkezlerini gezen öğrenciler, şirket yöneticisi Hasret Güler tarafından güneş enerji sistemleriyle ilgili bilgilendirildiler.

Sistemin nasıl kurulduğundan, ışınların enerjiye nasıl çevrildiğine dair en ince ayrıntısına kadar teknik bilgilerin verildiği ziyarette, öğrencilerin ilginç soruları firma yetkililerini bir hayli terletti.
Güneş enerjisinin kullanım serüveni hakkında bilgiler veren Hasret Güler, “Güneş enerjisinden yararlanma konusundaki çalışmalar özellikle 1970'lerden sonra hız kazanmıştır. Güneş enerjisi sistemleriyle enerjide maliyet oranı düşmüş, gelişen teknoloji ise bu oran daha da düşmüştür. Tabi bu gücün yanı sıra güneş enerjisi çevresel olarak temiz bir enerji kaynağı olarak kendini kabul ettirmiştir. Bugün günümüzde birçok gelişmiş ülke sokakları aydınlatma ve üretim alanlarında güneş enerji sistemlerini kullanmaktadır. Ülkemizde de güneş enerjisinden yararlanma oranı her geçen gün artmaktadır. Şirket olarak güneş enerjisini her alana yaymak ve işleyiş şeklini halkımıza anlatmak için büyük gayret içerisindeyiz. Ve bugüne baktığımızda yaptığımız işte yeterince başarılı olduğumuzu görüyoruz” diye konuştu.
Programda ayrıca ziyarete gelen tüm öğrencilere güneş enerji sistemleriyle ilgili birer eğitim seti verildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri