Güneş enerjisi santrallerine tepki 

CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan, ilçede tarlalara kurulan Güneş Enerjisi Santrallerine tepki göstererek, “Kurulan Güneş Enerjisi Santralleri, tarlaların verimini bitiyor ve radyasyon salgıladığı için kanser hastalığı başta olmak üzere bir çok hastalı

CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan, ilçede tarlalara kurulan Güneş Enerjisi Santrallerine tepki göstererek, “Kurulan Güneş Enerjisi Santralleri, tarlaların verimini bitiyor ve radyasyon salgıladığı için kanser hastalığı başta olmak üzere bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor" görüşünü savundu. 

Mustafa Kozan, güney enerji santrallerinin zararlı olduğunu öne sürerek, “Son günlerde gelen ihbarlar ve merak edilen konu, neden 3 lira değeri olan kurak tarlaları 13 liraya alıyorlar. Tuzlukcu'ya bağlı köylerde ve Ilgın'a bağlı köylerde tapusu olan kıraç, çokta ekilip biçilmeyen tarlaları değerinin 5 katı fazlaya neden aldıklarını araştırdım. Enerji maliyetlerinin yüksek doğal kaynakların sınırlı olması yatırımcıları yenilenebilir enerji arayışına itiyor. Yenilenebilir enerji denildiğinde akla ilk olarak güneş geliyor. Kurulum bittikten sonra, 6.5 yılda kendisini amorti ediyor ve 25 yıl gibi net zahmetsiz masrafsız kar sağlıyor. Devlet destekli bir proje olunca yatırımcılar için kaçınılmaz oluyor. Güneş enerjisi santralleri nedeniyle tarlaların verimi ömür boyu bitiyor ve radyasyon salgıladığı için kanser hastalığı başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Buradan tarla sahiplerine söyleyebileceğimiz, tarlalarınızı satmayınız, çocuklarınızın, torunlarınızın yaşanabilir bir ülkede hayatını devam ettirmesi, koşması oynaması için, doğa katliamına ortak olmayınız" diye konuştu. 

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri