Güneş: Bu stada 'Avrupa' yakışır

Bu muhteşem stad için Tahir Akyürek'e Başkan'a teşekkür etmek lazım. Şu bir gerçek ki, A Milli Takımımız Fransya'ya gidiyorsa, bu stadın ve Konya taraftarının verdiği büyük destek, bir kenara değil, yüreklere yazılmalıdır

Onlar ailecek futbolcu. Abileri Trabzon futboluna yıllarca hizmet vermiş, Trabzon'da marka olmuşlar. Şenol abisi  ise sadece Trabzon'da değil, Türkiye'de, dahası Dünya futboluna ismini altın harflerle yazdırmış birisi. Bugünlerde Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşımanın çabasını gösteriyor. Futbolculuk onların genlerinde var. Bahattin Güneş'te “ön tekerlek nereye giderse arka tekerlekte oraya gider”den yola çıkarak abileri gibi hem okumuş, hem futbol oynamış. 8 yıllık Trabzonspor mazisinden sonra 2 yıl da Torku Konyaspor'a hizmet veren Bahattin Güneş, yeşil-beyazlı takımın süper ligdeki ilk kaptanlığını yaparak ve ilk golünü atarak Konya futbol tarihine geçti. Torku Konyaspor'un Trabzonspor maçı öncesinde Başkan Ahmet Şan tarafından iltifatlandırılan Bahattin Güneş ile sizin için baklava tadında bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Uzun bir aradan sonra Konya'ya geldin. Neler değişmiş Konya'da?

Herşeyden önce çok mutluyum. Konyaspor'a  transfer olduğumda hiç yabancılık çekmedim.  Konya çok mütevazi ve çok güzel bir şehir. Şimdi çok daha büyümüş. Şehir olarak, sanayi olarak, ticaret olarak. Şehir büyüyünce takım da büyümüş. Bizim geldiğimiz dönemde Fenerbahçe'den sonra en büyük transferi yapan takım Konyaspor’du. Ben Trabzonspor'dan geldim ve Konya bize inanılmaz kucak açtı.  O zaman ilgi ve alakayı samimi olarak   dolu dolu hissettim. İnsanların futbola karşı bir tutkuları vardı. Özkan Sümer Hocayı kutlamak lazım. Bu takımı lige çıkarttı. O dönemin futbolcularını kutlamak lazım. Basını, taraftarıyla o dönemde çok önemli destekleri vardı.

Sizin dönemde iyi oyuncular vardı. Milli takım forması giyen oyuncular transfer edildi. Bunlardan birisi de sendin.

Bizim geldiğimiz döneme bakacak olursak, çok önemli futbolcular vardı.  Eskişehirspor’daki isimlere bakarsak Nedim Demirbilek, Fuat Yaman, Mücahit Yalçıntaş, Nejat Barut ve Zonguldakspor'dan solbek Osman Nuri Şahin, Rizespor'dan Sinan Bayraktar, rahmetli Sedat Balkanlı.   O dönemin en iyi oyuncularını aldı Konyaspor.  Mesala Fenerbahçeden rahmetli Kayhan Kaynak alınmıştı. Türkiye'de ses getirmişti Konyaspor. Gündeme bomba gibi düşmüxtü. Hayati Palancı, Metin Yıldız, Fuat Buruk. Çok iyi oyunculardı.  Şimdi isimlerini sayamadığım önemli isimler alındı takıma.  Böyle bir kadroya inanılmaz bir ekip oluşturulmuştu. İlk defa lige çıkan bir takım merak ediliyordu. Konyaspor ne yapabilir?  Lige tutunabilir mi diye papatya falları açılıyordu. Takım içinde arkadaşlığımız, birlikteliğimiz çok iyiydi. O dönem yönetimimiz bizlere çok destekledi. O zamanki  Başkanımız Ahmet Öksüz,  Ali Ataman, Şefik Tarhan ve Ali Çomak ve birçok yöneticinin desteği üst seviyedeydi. Sadece yönetim değil, o dönem sizler basın mensupların da bize ilgi alakası çoktu. Unutulacak bir dönem değil o günler. 

Anlatırken duygulandın

Duygulanmamak mümkün değil. Çok güzel günler geçirdim bu şehirde. Sahaya çıktığımda aynı duyguları yaşadım, sanki şampiyonluk yaşamış gibi o heyecanı yaşıyorum. Her Konya geldiğimde sahaya çıktığımda bu heyecan oluyor bende.   Taraftarlar inanılmazdı, eski stadda tribünler sahaya uzak olmasına rağmen, takımına sahip çıkan destek veren bir taraftara sahip Konyaspor.

İlk sezon nasıl geçti?

İlk dönem belki sıkıntılar yaşadık küme düşermiyiz düşmezmiyiz diye, fakat ikinci dönem çok iyi sezon geçirdik. Güçlü takımlara karşı iyi sonuçlar aldık. Hatta  Trabzon’u Trabzon’da yendik.  Beşiktaş’ı İstanbul’da yendik. Galatasaray’ı Konya’da yendik. O dönem önemli işlere imza attık.  Böyle bir kadroyla çok konuşulan süreçten  geçtik.

Konyaspor'da unutamadığın bir anın var mı?

Benim unutamayacağım, ama bana nasip olan özel bir anım var tabiki.  Konyaspor’un Süper Lig’de ilk maçında Altay’ı 3-0 yendiğimiz karşılaşmada takımın ilk golünü atmak bana nasip olmuştu. Konyaspor'un bugünkü ismi ile süper ligdeki ilk maçında ilk golünü atan bir oyuncu olarak tarihe geçtim.  Bunlar benim için gururu verici olaylar.

Konya'da önemli dostların, unutumadığın ve sürekli görüştüğün insanlar var mı?

Konya’ya geldiğim zaman asla yabancılık çekmem. Çünkü güzel dostlarım var. Gelmeden önceki dönemlerde de sürekli telefonlarla iletişimimiz devamda ediyor.  Konya’ya karşı inanılmaz sevgim var. Çok iyi dostlarım var. Gerçek dostlarım var. Belki Trabzonluyuz ama daha Trabzon'da bu samimiyeti bu kadar bulamadım.   Sakın yanlış anlaşılmasın Trabzon'u kötülemek anlamında değil, bizimde Trabzonspor’a katkılarımız oldu,   8 sezon hizmet ettim. Şampiyonlukları beraber yaşadık ama değerimiz bilinmedi.  Konyaspor’a baktığımızda 2 sezon oynadığım bu şehirde Yönetimi, taraftarı, basını ve camiası değer verip bizi buraya çağırmaları ve plaket vermeleri çok onur verici bir duygu. Sizler aracılığıyla Konya halkına ve Konyaspor camiasına çok teşekkür ediyorum. 

Yeni Stat ile ilgili düşüncelerin neler?

Futbolculuk dönemimden sonra antrenörlük yaptım, bir çok kulüpte şampiyonluk yaşadım. Çok sayıda stat görme fırsatım oldu. Bizim dönemimizde Konya  Atatürk stadının bisiklet pisti olmasına rağmen iyi organize olmuş taraftarı bile orayı doldurup takımına destek olabiliyorsa yeni stadın anbiyansını anlatmak yerine orada yaşamak gerekir diye düşünüyorum. Bu büyük stadın bugüne gelmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etmek lazım. Tabi ki emeği geçen siyasilerle bürokratları da unutmamak lazım. İnanılmaz bir sürede stadı bitirip kullanıma başlamaları önemli. Daha bitmeyen statlar var. Örneğin bir Trabzon stadı daha bitmedi. Çoğu statlar bitmedi Ankara'da stat yok.  Konya'da inanılmaz bir sevgi var bu stada ve futbola. Kulüp başkanı  Ahmet Bey çok mütevazi,  Hocası çok mütevazi. Aykut Kocaman benim milli takımdan arkadaşım. İyi de gidiyorlar. Allah gönüllerine göre versin.

Takımla ilgili neler söylersin?

İyi  transferler yapılmış. Nokta transferlerle açıklar kapatılmış.  İyi oyun oynayıp alanları iyi kapatıyorlar. Her an oyun kontrolünü tutma becerileri var. Kontra atağa iyi çıkıyorlar.  İyi oyuncuları var. Burada Aykut Kocaman Hocanın gençlere şans veriyor olması önemli ve sevindirici bir olay. Konyaspor yönetimiyle beraber çok güzel işler yapıyor.  Sizlerde bu camianın içindesiniz, bizlerden daha önce haberiniz olduğunu biliyorum. Ekonomik olarak uçuk kaçık harcamalarda bulunmadan iyi bir takım oluşturulmuş. Konyaspor bu sezon ligde iyi gittiği gibi kupada yarı finale yükseldi. Alacağı galibiyetlerle kupayı kaldırması hiçte zor değil. Ligde ya da kupa kazanarak Avrupa'ya gitmesi Konyaspor camiasını mutlu edecektir. Bu potansiyele sahip taraftarı da var.  Bunun örneğini milli maçlarda gösterdi. Eğer milli takım Avrupa'ya gidiyorsa Konya taraftarının verdiği büyük destekle olmuştur.  Güzel işlere imza atan bir Konya şehri var. Yönetimi, teknik heyeti, futbolcusu, taraftarı, basın ve camiasıyla el üstünde tutulması tebrik edilmesi gereken bir yer.

Konyaspor kupada Beşiktaş’ı safdışı bıraktı nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?

Gerçekçi olmak lazım  bu sezon Beşiktaş takımını çok beğeniyorum. Nasıl beğeniyorum dersek, ligde çok iyi top oynadı. İyi bir ekip oldular. Küsen futbolcuları barıştırdılar. Fenerbahçe’ye bakarsak daha öndeydiler. Oyun anlayışıyla öndeydiler.  Konyaspor böyle iyi bir takımı kupanın dışına ittiyse, Konyaspor daha iyi bir takım demek ki. Konyaspor beşiktaş maçında da  alanları iyi kapattı, bulduğu golle de hak ederek yarı finale çıkmasını bildi.

Yarı Finalde Konyaspor, Fenerbahçe’ye karşı nasıl bir sonuç alır.

Konyaspor ne yapabilir dediğimiz zaman, Aykut Kocaman’ın hem lig hem de kupa da yani iki  kulvara da önem vereceğini düşünüyorum. Bana kalırsa, daha doğrusu benim düşüncem kupaya daha fazla ağırlık vereceği yönünde.  Çünkü 4 takım kalmış. İki maç sonra final oynayacak.  Avrupa kapısına yakın bir yer. Fenerbahçe iyi bir takım. Pozisyon vermeyen bir ekip. İyi oyuncuları var.  Alternatif hamle güçleri çok fazla kulübede.  Bunların hepsini göz önüne alırsak çok dengeli bir maç olur kanısındayım.  Mustafa Denizlinin  bir lafını söylemem gerekirse %51 Fenerbahçe %51 Torku Konyaspor diyebilirim.

RÖPORTAJ: RECEP ÇINAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri