Gündem yerel seçim olacak

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Partimizde birlik ve bütünlükten yana bir tavır içinde olup, gündemimizde kurultay yoktur. Önümüzdeki dönem yapılacak olan yerel seçimler vardır” dedi

CHP Konya il Başkanlığının Anemon Otelde gerçekleştirdiği Konya İl Danışma Kurulu toplantısına CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, ilçe başkanları, genel merkez delegeleri, eski il ve ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra partililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Konya’nın gündeminde kurultay olmadığını, önümüzdeki dönem yapılacak olan yerel seçimler olduğunu belirterek, “Partimizde birbirimize sahip çıkıp, kenetleneceğiz. Birleştirici ve bütünleştirici olacağız. Birbirimizi dinleyip ortak noktada buluşmalıyız. Parti içinde saygıyı korumalıyız. Birbirimizi gözetmeliyiz. Çünkü bizim partimiz birleştirici bir partidir. Bize yakışanda bu olmalıdır. Kurultayla ilgili söyleyeceğim tek şey seçim sonrası bir çalıştay yapılmalıydı. Bizim gündemimizde kurultay yoktur. Önümüzdeki dönem yapılacak olan yerel seçimler vardır. Onun içinde kutuplaşmayı bir tarafa bırakarak yerel seçimlere hedeflenmeliyiz” dedi.

KENDİ İÇİMİZDEKİ KAVGALARA SON VERELİM

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil konuşmasında parti içindeki kavgalara son verelim diyerek, “Bana göre 24 Haziran seçimlerinde partimiz sadece Konya’da değil, tüm Türkiye’de başarısız olmuştur. Artık bir değişim olması gerekiyordu. Bunun içinde kurultay talep ettik. Geçiştirildi. Bir seçim değerlendirilmesi yapılmalıydı. Olaylara kişisel bakıyoruz. Sosyal medyada paylaşılanlar yanlıştır. Bundan uzak durmalıyız. Demokrasiyi kendi içimizde sindirerek kavgaları bırakmalıyız. Kurultay talebindeki imzamın arkasındayım. Önümüzde yerel seçimler var. Genel merkezimizden bir hareket ve rüzgâr alacak kurultay istedik. Birbirimizle kavga edecek değiliz. Bu bize yakışmaz. Kenetlenerek her sorunu çözeriz. Yerel seçimlere yönelmeliyiz. Kurultay tartışmalarını Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve İnce bir araya gelerek çözmelidir. Artık gündemimizde yerel seçimler olmalıdır.”

TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI CHP ÇÖZECEKTİR

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Türkiye’nin sorunlarını çözecek tek partinin CHP olduğunu dile getirerek, “Burada yapılan toplantıdan çıkan sonuçlar genel merkeze gönderilip bir yol haritası ortaya konulacaktır. Ülkemizin sorunları vardır. Bu sorunlarını çözecek olan tek parti CHP’dir. Bu gidişatı durduracak tek güçte yine CHP’dir. Bundan dolayı da CHP’den bir hareket çıkacaktır. Yeni bir durum ortaya çıktığında hemen kurultay talebi gündeme geliyor. Bu durum kişisel hesaplaşmalara dönüşüyor. Partimiz CHP bu kargaşadan çıkmalıdır. Başka da yolu yoktur. 24 Haziran seçimlerinde CHP başarılı çıkmıştır. Önümüzdeki belediye seçimlerinde çok fazla oy alacaktır. Şimdiden bu hedefe yönelmeli ve çalışmalara başlanmalıyız” diye konuştu.

YENİ BİR YOL HARİTASI ÇİZİLMELİ

CHP Konya Eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt kurultay sürecini değerlendirerek, “Ülkemizde 24 Haziran sonrası rejim değişti. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra doğru olan partimizi kurultaya çağırmaktı. Yeterli imza toplanmasına rağmen kurultay yapılmadı. Hala da kurultay istiyoruz. Önümüzde yerel seçimlerde partimiz başarılı olacakmı endişesi varken, hala kurultay olsun mu olmasın mı tartışmaları sürüyor. Siyaset umut veren ve taşıyan bir sanattır. 569 delegenin imzası var. Niye partiyi kurultaya götürmediniz? Ülkenin çok önemli sorunları var. Ekonomide dibe vurmuş bir iktidar var. Kurultay olmaz diyorlar böyle bir şey olurmu soruyorum sizlere. Birbirimize hakaret etmeyeceğiz. Bu tür toplantılarda konuşacağız. Sayın Kılıçdaroğlu ve İnce bir araya gelerek, bir yol haritası çizmelidir” dedi.

CHP Konya İl Danışma Kurulu toplantısında; Türkiye’nin sorunları ve çözüm yolları, iktidarın yanlışları, 24 Haziran seçimleri değerlendirilmesi, kurultay süreciyle birlikte yerel seçimler tartışıldı.

SALİH ACIBADEM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri