Gündem unutturuluyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ergenekon davaları ve demokratik açılım gibi gündem konuları ile ülkenin gerçek gündemi olan ekonominin unutturulduğunu söyledi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, parti il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin konuları değerlendirdi. DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, Genel Sekreter Yardımcısı Soydan Sıla ve DSP İl Başkanı Betül Öncü’nün de katıldığı toplantıda konuşan Masum Türker, Türkiye’nin gerçek gündem maddesi olan ekonominin Ergenekon davaları ve demokratik açılım süreci gibi gündem konuları göz önünde bulundurularak arka plana itildiğini söyledi. Türkiye’nin ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşadığını anlatan Türker, ülke ekonomisinin gerek küresel mali kriz ve gerekse 7 yıldan bu yana yanlış bir yönetim şeklinin benimsenmesinden kaynaklandığını iddia etti.
TÜRKER’DEN KRİZDEN ÇIKIŞ ÖNERİLERİ
Krizden çıkabilmek için öneriler sunan DSP Genel Başkanı Türker, öncelikle piyasayı hareketlendirici çalışmalara hız vermek gerektiğini söyledi. Türker, “Memurlara ve emeklilere 7 yıllık enflasyona karşılık en az 250 TL seyyanen zam yapılmalıdır. Bugün memurlara ve emeklilere yapılan zamlar gülünç durumdadır. Piyasanın iyileştirilebilmesi ve ekonomide canlılığın sağlanabilmesi için memur ve emeklilerin refah düzeye ulaşması gerekir” dedi.
Hükümetin çiftçilere de ek ödenek yapması gerektiğini savunan Türker, “Geçtiğimiz ay buğdayın hasat dönemiydi. İyi bir hasat dönemini geride bırakan çiftçi ürettiği mahsulü satmaya geldiğinde gerçek değerinden kabul görmedi. Şimdi de fındık hasadı başladı. Fındıkta da aynı sorunların yaşanması muhtemeldir. Hükümet, kendisine bağlı kurumları sistemin dışına çıkarmaya çalışmakta ve çiftçiyi mağdur etmektedir. Çiftçiye bu dönemde ek ödenek yapılırsa piyasadaki hareketlenmeye ve ekonomik iyileşmeye katkılar sağlanmış olacaktır” diye konuştu.
Ekonomide iyileşme sağlayabilme noktasında yatırım faaliyetlerine de ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Türker, geri kalmış bölgelere öncelik verilmesi kaydıyla yatırımlara hız kazandırılması gerektiğini belirtti. Yapılan teşviklerin yeterli olmadığını ve teşviklerde 3. sırada yer alan Konya’nın hiçbir şekilde teşvik yatırımlarından pay almadığını anlatan Türker, “Geniş bir yüzölçümüne sahip olan Konya, yatırımlardan mahrum kalmamalıdır. Önemli bağlantı noktaları üzerinde bulunan Konya’nın teşviklerde ilk sırada yer alması gerektiğini bildiren Türker, Konya’nın teşviklerden payını alabilmesi için DSP olarak gayret sarf edeceklerini ifade etti.
‘DEMOKRATİK AÇILIMI DESTEKLİYORUZ’
DSP Genel Başkanı Masum Türker ayrıca, hükümetin başlattığı demokratik açılım çalışmalarının destekçisi olduklarını da bildirerek, “Irkı, dini, cinsi ve mezhebi ne olursa olsun eşit olmak demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu noktada eşitliğin korunması adına yapılan çalışmaları destekliyor, sorunların çözümünü umut ediyoruz. Hükümet bir taraftan konuyu tartışmaya açarken, diğer taraftan da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Sorunun gerginlik siyasetinden uzak durularak çözülebileceğine inanıyorum” diye konuştu.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri