Gündem sürekli değiştirildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, partisinin il divan toplantısı için geldiği Konyada gündemi değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, partisinin il divan toplantısı için geldiği Konya’da gündemi değerlendirdi. Bera Otel’de gerçekleştirilen programa BBP il yönetiminden birçok partili katıldı. Hükümetin terörle mücadelede yanlış hareketler izlediğini söyleyen Karacan, “Terör belası bizim başımıza 28 yıl önce geldi. Terör Türkiye’nin ilgilenmesi gereken birinci konu. Ancak ülke gündeminde en önemli sorun dururken, yöneticiler nedense sürekli kendilerine yapay gündemler oluşturuyor. Muhalefet de bu gündeme uyarak, yeni gündemler ve olaylar peşinde koşuyor. Terörle mücadele sadece şimdiki hükümet tarafından değil, bundan önceki birçok hükümet tarafından da yanlış anlaşıldı. Yanlış yollar izlendi. Bu yanlışlıklar yüzünden şimdiye kadar birçok şehit verdik. Geçtiğimiz gün de 3 şehidimiz vardı. Bu vatan evlatlarına yazık değil mi?” dedi. Şehitlerin genelde durumu iyi olmayan ailelerin çocukları olduğunu söyleyen Karacan, “Verilen şehitlere baktığımız zaman hiçbir zengin iş adamının, bürokratın çocuğu veya akrabası olmadığını görüyoruz. Bu kişilerin çocuklarının birçoğu Doğu ve Güney Doğu Bölgemizde de askerlik yapmış değildir. 2–3 aylık acemi eğitimi verilen askerler, o zor şartlarda yaşamaya alışmış teröristler ile mücadele etmeye gönderiliyor. Bu da yanlış bir anlayış” diye konuştu. Kendilerinin de parti olarak terörle mücadelede öneriler verdiklerini söyleyen, Karacan, “Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, hem MHP bünyesinde iken, hem de kendi partisini kurduktan sonra terörle mücadelede çeşitli önerilerde bulundu. Ancak kendisi öldükten sonra onun önerilerini uygulamaya başladılar” diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ OYALIYORLAR

Anayasanın değiştirilmesi konusuna da değinen BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “30 yılı aşkın süredir bir ideolojinin ürünü olan anayasa ile yönetiliyoruz. Partiler seçim süreçleri öncesi her biri anayasayı değiştireceğiz diye bağırıyorlardı ama seçimler üzerinden 1 sene geçecek olmasına rağmen doğru düzgün bir işlem yapılmadı daha. Çünkü sürekli hükümet yapay gündemler oluşturdu, muhalefette bu gündemlere cevap vereceğim derken bu anayasa meselesi de unutuldu. Şimdi de anayasanın değiştirilmesi için oluşturulan komisyon masasında her partiden 3 temsilci oturacak. Burada AKP ile CHP temsilcilerinin ve MHP ile BDP temsilerinin aynı şeyleri kabul etmeyeceğini herkes biliyor. Bunun böyle olmayacağını mecliste en tecrübeli isim olan ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Cemil Çiçek’in de biliyor olması lazım” ifadelerini kullandı. Karacan, BBP olarak yapılacak her türlü iyi işte her zaman destek olacaklarını da sözlerine ekledi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri