Gündem ekonomi olmalı

Aslan Korkmaz, gündemin krizin etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlerin olması gerektiğini söyledi
Yerel seçimlerin sonuçlarının ülkemizde demokrasinin ve yerel kalkınmanın işleyişini hızlandıracağını ifade eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “Yerel seçimler artık sona ermiş ve kamuoyunun gündeminden seçim kalkmıştır. Artık gündem, sandıktan çıkan mesaja bağlı olarak ekonomik krizin etkilerin azaltılmasına yönelik tedbirlerin alınmaya devam edilmesine ve AB sürecindeki reformların tamamlanmasına yoğunlaşmalıdır” dedi. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, yerel seçimleri değerlendirdi.
Seçimlerin yüzde 80’e varan katılım oranıyla, demokratik ortamda gerçekleşmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Korkmaz, “Halkımızın yerel yöneticilerden hizmet yönünden beklentileri ortadadır, Türkiye’ye zaman kaybettiren gereksiz siyasi tartışmaların yerini hızla bu beklentilerin karşılandığı bir ortama bırakması elzemdir. İktidar ya da muhalif parti ayrımı gözetmeksizin bölgesel ve yerel sorunlar, sağduyulu bir şekilde ortak payda altında buluşularak yürütülmelidir” dedi.
Konya’da seçimler neticesinde taşra bölgelerinde belediye yönetimlerinde değişiklikler olduğunu hatırlatan Aslan Korkmaz, “Şehir merkezinde ise halkımız tarafından hükümet tam destek görmüştür. Konya halkının bu tam desteğine karşılık da hükümetimiz tarafından hak edilen Konya’ya temsil hakkı verilmelidir” değerlendirmesini yaptı.
Aslan Korkmaz şunları söyledi: “Bu seçimle her partiye ayrı bir mesaj veren Türk seçmeni, ülkede istikrarı bozacak bir sonucun oluşmasına müsaade etmemekle birlikte özellikle ekonomik anlamda çekilen sıkıntıları bir şekilde sandığa yansıtarak çözüm talep etmiştir. Seçim öncesinde mikro alanda önemli reformlara imza atan hükümetin, halkın sandıkta verdiği bu mesaja kulak vererek, ekonomiyi düzeltici, üretimi artırıcı ve istihdam sağlayıcı çalışmalara hız vermesini bekliyoruz. Bununla birlikte Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki reformların hızlı bir şekilde tamamlanmasını ve yeni bir sivil Anayasa’nın gerçekleşmesi yönünde adımların tekrar atılmasını arzu ediyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri