Günde 700 hasta tedavi görüyor


Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, 2010 yılının ilk 6 ayında 22 bin 840 hastaya hizmet verdi.

Konya dışında Aksaray, Karaman, Niğde, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinden de hasta kabulü yapan fakültenin kliniklerinde tedavi gören günlük hasta sayısının ortalama 700 civarında olduğunu bildirildi.
Türkiye’de bulunan diş hekimliği fakülteleri arasında zengin akademik kadrosu ve eğitim kalitesi ile ilk sıralarda yer aldıklarını belirten fakülte dekanı Prof. Dr. Tamer Ataoğlu, “8 anabilim dalında bölgeye kaliteli hizmet veriyoruz. Ancak özellikle ortodonti bölümünde aşırı bir yoğunluk yaşıyoruz. Sadece bu bölümümüzde tedavi için bekleyen 8-9 bin civarında hastamız var. Hastalarımıza bir kaç yıl sonra tedavi sırası geldiğinde zaman zaman eleştiriliyoruz. Ancak mevcut kapasitemizle bu sayıda hastaya daha kısa sürede tedavi hizmeti vermemiz mümkün değil. Şu anda bazı üniversitelerin diş hekimliği fakülteleri aşırı yoğunluk nedeniyle kliniklerine ortodonti hastalarını kabul etmiyor, hasta alımı yapmıyorlar. Bu da görmezden gelinmemeli” dedi.
Türkiye’de ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmenin giderek yaygınlaştığını Konya’da bu alanda büyük gelişme olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ataoğlu, “Şehrimiz ağız ve diş sağlığı konusunda pek çok kente göre nispeten daha bilinçli. Diş sağlığına önem veren kişi sayısı her geçen gün artıyor ve fakültemizin bu konuda büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri