Günde 120 Türk memleketten kaçıyor!

Türkiye'den günde 120 kişinin kaçtığı belirlendi. Türk vatandaşlarının başka ülkelere ilticası gündem oldu.

Türkiye'de yaşayan insanların ekonomik gerekçelerle başka ülkelere kaçması dikkat çekti. Almanya'ya kaçak yollarla gelip iltica talebinde bulunan Türkler Ağustos ayında yeni bir rekor kırdı. Alman Göç ve İltica Dairesi (BAMF) resmi rakamlarına göre, sadece bu ay içinde 5544 kaçak Türk Almanya'ya iltica talebinde bulundu. Gelenlerin yaş ortalaması genellikle 20-35 arası olarak kaydediliyor. Ekonomik umutsuzluk nedeniyle bu genç nüfus adeta Almanya'ya akıyor.

Yakalananlar ve iltica talebi için kayıt yaptırmadan ülke içinde kaybolanlar bu istatistiklere dahil edilmiyorlar. Son verilere göre, Almanya'ya kaçak yollarla gelip iltica talebinde bulunan Türklerin sayısı, bir kampa kayıt yaptırmayanlarla birlikte yaklaşık olarak 100 bin kişiyi buldu. Yasal yollarla gidenler veya iş bulanlar bu rakamların dışında tutuluyorlar.

Bu rakamlarla Türkler, Almanya'ya kaçak yollarla gelip iltica talebinde bulunan ilk 10 ülkenin toplamını aşmış durumda. Suriyelilerden sonra en fazla iltica talebinde bulunan ikinci grup olmuşlar.

Son iki ayda Türkiye'den kaçak olarak gelenler rekor kırdı. Türk ilticacılar, Afgan göçmenleri geride bırakarak geçen ay Almanya'ya kaçak olarak gelenler arasında birinci sıraya yerleşti.

Ağustos ayı verilerine göre, ülkeye 9,186 Suriyeli, 5,544 Türk ve 4,217 Afgan geldi. Türkler ikinci sırayı alırken, Afganlar üçüncü sıraya gerilediler. Gelen Türk sayısı, listenin 4 ve 10 sırasında yer alan ülkelerden gelen kaçakların toplamını bile geçti.

Bu yılın ocak ile ağustos ayları arasında kaçak olarak gelen Türklerin toplam sayısı 29,661'e ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 10,260 idi. Almanya'ya kaçak yollarla gelen Türklerin sayısındaki bu artış yüzde 290'ı aştı.

Yılın ilk sekiz ayında Almanya'ya iltica talebinde bulunan toplam göçmen sayısı 204,000'i geçti. Bu başvuruların 175,000'i yanıtlandı. Olumsuz yanıt alanların sınır dışı edilme süreçleri veya mahkemeleri devam ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri