Günde 1000 adet otomobil üretilen fabrikada üretim durdu!

Türkiye ve dünyadaki birkaç ülke otomobil üretiminde önemli bir kapasiteye sahip. Son olarak çok bilindik bir otomobil fabrikası üretimi durdurdu.

Dünya genelinde otomobil üretimi kritik öneme sahip. Küresel ekonomilerde otomobil satışı ivme kazanmış durumda. Türkiye dahil çok sayıda otomobil üreticisi ülke var. Bu ülkeler son yıllarda otomobil üretim kapasitesini yükseltti.

Çünkü gelen taleplere yetişmek zor oluyor. Koronavirüs salgını döneminde aksayan siparişlerden dolayı otomobil piyasası kilitlenmiş durumda. Talep çok ama üretim maalesef az. Bu süreçte otomobil markaları ise ellerindeki tüm kozları oynayarak üretim sayısını artırdı.

Örneğin günde 600 adet otomobil üretimi yapılan bir fabrika şuan günde 1000 adet otomobil üretebilir hale geldi. Bu hızla devam edilirse tedarikte yaşanan sıkıntıların 2024 yılının sonlarına doğru biteceği tahmin ediliyor. Türkiye'de faaliyet gösteren çok sayıda otomobil fabrikası var. Bu fabrikalar kısa süre önce üretimi durdurma kararı almıştı.

Fabrikalardaki bakım ve onarım işleri tamamlandı ve yeniden üretim başladı. Toyota'nın Türkiye fabrikası Sakarya'da faaliyet gösteriyor. Türk insanı Toyota marka araçları severek kullanıyor. Toyota'nın Çekya'daki fabrikasında ise üretim durduruldu.

Günde 1000 adet otomobil üretimiyle dev kapasiteye sahip fabrikada üretimin durdurulması herkesi şaşırttı. Edinilen bilgiye göre yerel bir tedarikçide yaşanan sıkıntı nedeniyle Toyota Çekya fabrikası üretimi durdurmuş. Parça tedariği çözülünce otomobil üretiminin kaldığı yerden devam edeceği söyleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (28)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri