Günay:ses Kayıtlarını Objektif Bir İnceleme Ve Yargı Sürecine Taşımak En Doğrusu

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını büyük bir üzüntüyle izlediğini söyledi.

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını büyük bir üzüntüyle izlediğini söyledi. "Çok objektif bir bilirkişi incelemesi ve yargı sürecinden sonra yargı karar vermelidir." diyen Günay, "Bence bunu bir siyasi çekişme konusu yapmak yerine biran önce objektif bir inceleme ve yargı sürecine taşımak hepimiz için en doğrusudur." dedi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Günay, gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HSYK'yı onaylamasıyla ilgili Günay, anayasanın uygulanmasını gözetecek en yüksek makamın cumhurbaşkanlığı olduğunu hatırlattı. Günay, anayasaya aykırılıklar kaygısı taşıyorsa iktidar ile uyumlu geçinme kaygısıyla bunların ertelemesi ve çözümün Anayasa Mahkemesi'ne bırakılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet ve HSYK'yı onayladığını ve bundan dolayı kaygı duyduğunu anlatan Günay, bundan sonra da kritik yasalar olduğunu belirterek "Milletin birliğini ve milletin güvenini geliştirmeyi ve korumaya daha özenle önem alarak farklı bir tavır sergilemesini hepimiz bekliyoruz. Veto etmesi, Meclis'e geri göndermesi gerekiyordu. Bundan sonra da hangi tavrı alacağını hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

    Çok kritik bir eşikten geçildiğini vurgulayan Günay, "Hukuk devletini koruyamazsak ve adaleti koruyamazsak, öteki hiçbir kurumu ayakta tutamayız. Toplumun temel direği adalettir." ifadelerini kullandı.

    Ses kaydıyla ilgili bir soruya ise Günay, "Ben de herkes gibi büyük bir üzüntüyle izledim o kayıtları. Beni de samimiyetle üzdü. Bu konuda bir hüküm vermek herhalde bana düşmez. Çok objektif bir bilirkişi incelemesi ve yargı sürecinden sonra yargı karar vermelidir. Bence bunu bir siyasi çekişme konusu yapmak yerine biran önce objektif bir inceleme ve yargı sürecine taşımak hepimiz için en doğrusudur. Sorun sanıyorum konu fevkalede ciddidir ve fevkalade ciddi bir şekilde incelenmesi gerekir." karşılığını verdi.

    Başbakan'ın montaj kasetlerle ilgili açıklamasının sorulması üzerine de Günay, "Sayın Başbakan ile ben 5 yıl aynı hükümette çalıştım. Şahsen onu incitecek bir söz söylemek istemem. Ama şunu görüyoruz ki telaş kötü birşey. İnternette bu söylenen sözün doğrultusunda bazı dünden itibaren servisler yapılmaya başlandı. Bazı siyasi parti liderlerinin cümlelerinin başı ve sonu kesilmiş, başkalarına ait olan sözler onların ağzından tekrar ettirilirken sanki onlar tekrar ediyormuş haline getirilmiş. Ama burada bir şeyi gözden kaçırmayalım. Başı sonu ne olursa olsun o ses onların sesi. Montaj kavramı tehlikeli bir kavramdır." karşılığını verdi.

    Kriptolu telefonla ilgili de Günay, "Sanıyorum 2011 yılı sonunda yeni hükümet döneminde dağıtıldı ama ben hiç kullanmadım. Kullanma ihtiyacı da hissetmedim." dedi. Burhan Kuzu'nun twitter'da yazdıklarıyla ilgili Günay, "Siyasetin bu sevimsiz ve gergin ortamını sevgili arkadaşım Burhan Kuzu, şenlendiriyor doğrusu zaman zaman. O niyetle mi yapıyor bilmiyorum. Doğrusu insanda gülümseme duygusu uyandırıyor. O da bir katkıdır siyasete." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri