Günal: Sayıştay'ın Denetim Raporları Kuşa Çevrilerek Meclis'e Gönderiliyor

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, TBMM adına denetim yapan Sayıştay raporlarının kuşa çevrildiğini söyledi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de raporların Genel Kurul'a gelmesini sağlayamadığını savunan...

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, TBMM adına denetim yapan Sayıştay raporlarının kuşa çevrildiğini söyledi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de raporların Genel Kurul'a gelmesini sağlayamadığını savunan Günal, siyasi iktidarın bir an önce hukuk tanımaz tavrından vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

Mehmet Günal, yaptığı yazılı açıklamada, torba kanun görüşmeleri sırasında da görüldüğü gibi Meclis iç tüzüğüne uyulmadığı ve bu hususta Meclis Başkanı Çiçek’in AKP’ye yaptırım uygulayamadığını söyeldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuk tanımadığını bunun Ak Saray'ın Başbakanlık'tan alınması olayında da görüldüğünü belirten Günal, şöyle devam etti: "Balık baştan kokar. TBMM bütçesini görüşmemize rağmen, daha önce soru önergesi verdiğim halde gelen cevap tatmin edici olmadığı için, artık yeni yapılan binanın parasına puluna karışmıyoruz, 'ne kadara mal oldu, itfaiye meydanından alınmış gibi eşyalar nereden alındı, hesabını kim, nasıl verdi?' diye sormayacağım. Meclisin tüzel kişiliğinin korumasını ve Anayasa'da yer alan bir komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonunun ihtisas alanındaki işlerle uğraşmasını istiyorum. Aylarca torba kanunla uğraşmak yerine bütçe maratonu başlamadan kendi bünyemizde bir alt komisyon kursaydık bütçe kesin hesaplarına bakmış ve daha sağlıklı bir bütçe süreci yaşıyor olurduk. İç tüzüke uygun olmamasına rağmen süren torba kanun ile gereksiz üç beş tane filancadan intikam alma operasyonu için komisyonda otuz sekiz gün, toplamda doksan dokuz gün bizi esir ettiniz."

Meclis Başkanı Çiçek'in komisyon başkanlığına 40'a yakın maddenin iç tüzüke aykırı olduğuna ve bunların komisyonda görüşülmemesi gerektiğine dair bir yazı yazdığına dikkat çekn Günal, "Ama yazı yazdım diye iş bitmiyor, sorumluluğun gereğini yerine getirmek gerekiyor. Meclis Başkanı'nın iç tüzüğe hâkim olması ve ne diyorsa onu uygulaması lazım. Fakat bu uygulamalarla Plan Bütçe Komisyonu'nun ihtisas komisyonu olma özelliğini yitirdi. Bütün komisyonları yerine de çalışmaya başladı. Alakasız birçok madde maalesef torbaya dolduruldu ve haram ile helal karıştırılarak millete yutturuldu." ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri