Günahlardan arınma gecesi

Ramazan ayının habercisi olan ve günahlardan arınmaya vesile olan Berat Kandili idrak edildi
Ramazan ayının habercisi olan ve günahlardan arınmaya vesile olan Berat Kandili idrak edildi. Kandili en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Müslümanlar camilere akın etti. Bu önemli geceyi Konya’da geçirmek isteyenler çevre illerden Konya’ya geldi
Dilimizde borçtan, hastalıktan, suçtan ve cezadan kurtulmak anlamına gelen, dini bir terim olarak ise günahlardan arınmak, temize çıkmak, ilahi af ve rahmete nail olmak manaları taşıyan Berat Gecesi’ni önceki gece idrak ettik. Bu önemli geceyi en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Müslümanlar, camilere akın etti. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da camilerde bu geceye özel programlar düzenlendi. Başta Hacıveyiszade, Kapı, Sultan Selim ve Şerafettin Camii’leri olmak üzere birçok camide cemaat dışarı taştı. Geceyi Konya’da geçirmek için çevre illerden çok sayıda vatandaş Konya’ya geldi. Gece boyunca Hacıveyiszade, Kapı ve Sultan Selim Camii’leri açık kaldı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa görevlendirilen 20 kişilik ekip, sabaha kadar açık kalacak olan bu camilerde bulunarak, onlara rehberlik etti. Bazı sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile vatandaşlar da camiden çıkan cemaate çeşitli ikramlarda bulundu. Camilerdeki programın ardından Müslümanlar evlerinde de ibadetlerine devam etti. Berat Gecesi’nden bir gün önce Diyarbakır’da teröristler tarafından yapılan hain saldırıya dikkat çekilerek, terör belasının bitmesi için de dualar edildi.
'BERAT KANDİLİ GÜNAHLARDAN ARINMA GECESİDİR'
Berat Kandili'nde Sultan Selim Camii'nde vaaz veren İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Berat Kandili'nin günahlardan arınma gecesi olduğunu söyledi. Vaazda, "3 ayların içinde olan Berat Kandili Şaban ayının 15. gecesi yani bu gecedir. Yaratan insanlara buyuruyor, "Yok mu günahından tövbe eden, günahını af edeyim. Yok mu benden bir rızık isteyen ona rızık vereyim" diyor. Müslümanlar bu geceyi çok verimli geçirmesi gerekir" diyen Şükrü Özbuğday, "3 ayları ve içinde bulunan kandilleri çok iyi idrak etmeliyiz. Bu geceler bizim günahlardan arınma gecelerimizdir. Berat Kandili, yaratanın Müslümanlara rızık verdiği gecedir. Bu gecede, Allah'a (CC) bol bol dua etmeliyiz. Namaz kılmalıyız. İnsanlara güzel davranarak kardeşliklerimizi pekiştirmeliyiz. Allah (CC) hepimizin günahlarını af etsin. Hepimize bol rızık ihsan etsin" ifadelerini kullandı.
'KANDİL GECELERİNDE TEMİZLENİYORUZ'
Kandillerin günahlardan temizlenme geceleri olduğunu aktaran Abdurrahman Yılmaz adlı bir vatandaş, "Kandil gecelerinde yaptığım ibadetlerle günahlarım dolayı tövbe ediyorum. Gün içinde dinimizin emirlerini yerine getirmeye çalışıyorum ama istemeden de günaha giriyoruz. Bu gecede Berat Kandili'ni idrak ediyoruz. İnşallah dua ve ibadetlerimizle günahlarımızdan arınırız. Vatanımızın daha huzurlu ve rızıklı bir ülke olması için dua ediyorum. Terör belası 13 gencimizi şehit etti. Allah teröristleri ihya etsin. Bu beladan ülkemizin kurtulmasını umut ediyoruz. Allah (CC) tüm şehitlerimizin ailesine ve yakınlarına sabır versin" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri