Günah tohumu ekmeyin

Gözyaşı Geceleri’nde ikilem içerisinde olan insanımıza seslenen Sanat Yönetmeni Haşim Akten, “Dünya tarlasına günahlar ekmeyin. Salih ameller ekin. İkilemin çaresi Muhammed (S.A.V.) ile İslâm’da” dedi
Konya’dan 1987’de yola çıkan ve kalplerde silinmez izler bırakan Gözyaşı Geceleri, yeni programı İkilem’le Konya seyircisinden tam not aldı. Konevi Kültür Merkezi’nde iki gün ve 4 seans halinde seyirci karşısına çıkarak büyük teveccüh gören İkilem’de; esnaftan iş adamına varıncaya kadar gerçek hayatta yaşanmış kıssadan hisseler skeçler halinde gösterilirken, insanlara kurtuluşun reçeteleri de sunuldu. Gözyaşı Geceleri’nin mimarı Haşim Akten, Allah’ın yeryüzündeki halifesi olan Âdem’in cennetten yeryüzüne indikten sonraki hayatının bir imtihandan ibaret olduğunu ve Âdemoğlu’nun bu imtihanı kazanabilmesi için şeytan, dünya ve insi şeytanlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Semazen ve dervişleri “Aşkın kapısında huzura duranlar” olarak tanımlayan Sanat Yönetmeni Haşim Akten, “İkilem içerisinde yaşamak insana, insanımıza ve insanlığa huzur vermiyor. Dünya tarlasına günahlar ekmeyiniz. Çünkü bu dünyada ne ekerseniz öbür dünyada onu biçersin. Dünya tarlasına salih ameller ekin” dedi. Asr-ı Saadet’ten Salebe adlı genç ile günümüzden Abdurrahman adlı bir gencin Peygamber sevgisini anlatan Akten, Müslümanların ve insanımızın Peygamber Efendimiz’e olan sevgisini çarpıcı bir üslupla dile getirdi. İnsanımızın yaşama sevincini kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan Akten, “İkilemden kurtuluşun çaresi; İki Cihan Serveri Hz. Muhammed’in ve sünneti ile İslâm’ın ipine sımsıkı sarılmaktır. Kur’an’da emredilenleri hayatımıza tatbik etmektir. Ne olur yeryüzündekilere Allah’ı anlatın” diye konuştu.
Değişime özellikle vurgu yapılan İkilem adlı programda tiyatrocu Yusuf Duru, oynadığı anlamlı skeçlerde güzel bir performans sergileyerek seyircileri güldürürken Sanat Yönetmeni Haşim Akten; anlattığı kıssalarda Allah aşkı ile Peygamber sevgisinden bahsederek seyircilerin duygularına hitap ediyor. Bu arada seyircilerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Geceye Konya’nın tanınmış simalarından merkez Vaizi Abdurrahman Öksüz Hocaefendi ile Meram Belediyesi Başkanı Serdar Kalaycı’nın eşi de katıldı. Gözyaşı Geceleri, Türkiye turnesinden sonra bu ayın ortasında Avrupa turnesine çıkarak AB ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin karşısına çıkacak.
MUHARREM DURSUN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri