Gümüşdere'ye tepki büyük

Konya derbisinin ardından açıklamalarda bulunan Sarayönü Belediyespor teknik direktörü Niyazi Kart, hakemin yönetiminden memnun olmadığını dile getirirken Akşehirspor teknik direktörü Mustafa Yağar ise hakemin her iki takımı kıydığını ifade etti.

Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta 14.hafta erteleme maçında Sarayönü Belediyespor evinde ağırladığı  Akşehirspor'u 2-1 mağlup etti. Mücadele sonrası Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Sarayönü Belediyespor teknik direktörü Niyazi Kart ile Akşehirspor teknik direktörü Mustafa Yağar, mücadeleyi yöneten hakem Levent Gümüşdere'nin yönetiminden memnun olmadıklarını söyledi.

BÜYÜK BİR AVANTAJ YAKALADIK

"Derbi maçları biraz daha stresli oluyor" diyerek sözlerine başlayan Sarayönü Belediyespor teknik direktörü Niyazi Kart, "Benim Akşehirspor'da daha önce çalışmam sebebiyle ve geçen yıldan gelen bir rekabet var. İki maçta da kazandık.İki averajla ve 6 puan farkla öne geçtik. Büyük bir avantaj sağladık. Bu sezon ilk hedefimiz il birincisi olmaktı. İl birincisi olmak için bu maçlardan puan ya da puanlarla ayrılmak gerekiyordu. Bunu sağladık" dedi.

HAKEM KÖTÜYDÜ

Mücadelenin hakemini değerlendiren Kart, "Hakemlerin yönetiminden pek memnun değilim. Ama oyuncularımında bireysel hataları var. Gol sevincinde tribüne gelmemeleri gerekiyor. Kartlarda; bence ilk kırmızı kart yanlış. Diğer kartlar doğru. Bizde bugün öğrenmiş olduk. Kendi seyircisine dahi gitse bir futbolcu tel örgüye değdiği an sarı kart görmesi lazımmış. Onun için kartlar doğru. Hakem çok kolay kart kullandı bugün. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de dahi hakem problemi var. Bölgesel Amatör Lig'de bu hataların olması doğal bir şey" sözlerini kullandı.

KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

8 kişi kalmalarına rağmen mutlu olduklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Yine de 8 kişi kalmamıza rağmen kazandığımız için mutluyum. Sarayönü halkına hayırlı olsun. Gerçekten zor şartlarda çalışıyoruz. Bu işe emek veren birçok yöneticimiz var. BAL Ligi maliyetli bir lig. Belediye Başkanımızın bize çok büyük desteği var. Kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde görüş belirtti.

SARAYÖNÜ'NÜ KUTLUYORUM

Akşehirspor teknik direktörü Mustafa Yağar ise, "Zemin kötüydü. Yenildiğimiz için söylemiyorum yenseydikte söylerdim. Gerçekten zemin futbol oynamaya elverişli değildi her iki takım için. Zeminden de kaynaklanan bir durumdan dolayı istediklerimizi sahaya yansıtamadık. İyi mücadele edemedik. Öne geçmemize rağmen avantajı koruyamadık. Rakip 8 kişiye rağmen bizi yendi. Verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum" dedi.

HAKEM HER ŞEYİ UNUTTURDU

"Hakem vasat bir maç yönetti" diyen Mustafa Yağar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her iki takımı kıydı. Sarayönü Belediyespor'a çıkan kartlarla ilgili görüşümü belirtmek istemiyorum. Hakem verdiği kararlarla maçın önüne geçti. Bana göre verdiği penaltı, penaltı değildi. Bugün hakem son dakikada penaltı çalıp her şeyi unutturmayı başardı."

HER İKİ TAKIMDA KONYA'NIN TAKIMI

Maçta yaşanılan olayları tasvip etmediğini dile getiren Yağar, "Her iki takımın seyircisi kendisine yakışmayan davranışlarda bulundu. Akşehirspor'da Konya'nın takımı Sarayönü Belediyespor'da. Birbirimize sahip çıkmalıyız. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri