Gümüşdağ: sorunlar var

Gümüşdağ, hafta başında federasyon ile bir araya gelerek sorunlarını anlatacaklarını söyledi

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, 22 Haziran Pazartesi günü Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya geleceklerini bildirdi. Vakfın Astoria Alışveriş Merkezi’ndeki ofisinde gerçekleştirilen, Beşiktaş Kulübü’nün katılmadığı toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Gümüşdağ, yeni sezonla ilgili birtakım taleplerini iletmek üzere federasyon ile bir araya geleceklerini kaydetti. Gümüşdağ, 23 Haziran Salı günü Kulüpler Birliği Vakfı olarak tekrar toplanıp, federasyonla görüşmelerin değerlendirmesini yapacaklarını kaydetti.
Yeni sezonla ilgili Futbol Federasyonu’ndan çeşitli taleplerinin yanı sıra yabancı futbolcu sayısı konusunda bir isteğin olup olmayacağı sorulan Gümüşdağ, şöyle konuştu: “Şöyle bir talebimiz olabilir. 4 yabancının dışındaki yabancılardan her birinden 100 bin TL’lik bir rakam alınıyor, bunun kaldırılmasıyla ilgili bir talebimiz var. Tabii bunlar tek bir madde halinde değil, 6-7 maddemiz var. Sanıyorum pazartesi günü federasyon başkanıyla, sayın Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımız (Aziz Yıldırım), ben ve Adnan Polat başkanımız birkaç temsilci olarak giderek bu konuları değerlendireceğiz.” Son dönemde tartışılan menajerlik sistemi konusuyla ilgili de Gümüşdağ, “Bir hafta sonra salı günü tekrar toplantı yapacağız. Bu konu o toplantıda değerlendirilecek. Federasyonumuzun sanıyorum zaten bununla ilgili bir çalışması var, devam etmekte. Pazartesi yapacağımız ziyarette de bunu tekrar bir değerlendirip, salı günkü toplantıda kulüp başkanlarının değerlendirmesini alacağız” diye konuştu.
Gümüşdağ, gerçekleştirdikleri toplantının gündemiyle ilgili de şunları kaydetti: “Aramıza yeni katılan Diyarbakırspor, Kasımpaşa ve Vestel Manisaspor’a hoşgeldin kabulü yaptık. Onlara da inşallah aynı sıkıntıları yaşamamaları dileklerinde bulunduk. Geçen sezonun bir değerlendirilmesi yapıldı. Olumlu olan gelişmelerin bu yıl daha da olumlu olması arzusu içinde olduğumuzu söyledik. Genel değerlendirme anlamında gerek PAF Ligi, gerek yayın hakları, 2010’daki yayın haklarının oluşumuyla ilgili kulüpler birliğinden de bir çalışma grubunun oluşturması ve bu grubun futbol federasyonuyla görüş alışverişinde bulunmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapıldı.” Bu arada Kayserispor cephesi de Göksel Gümüşdağ’a vekalet vererek toplantıda yer almadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri