Gümüş rallisi mi geliyor? Teknik uzman gümüşün rotasını açıkladı

Gümüş fiyatları TÜİK'in enflasyon verisi sonrasında yükselişe geçti. Gümüş fiyatlarındaki tırmanış devam edecek mi? Finans uzmanı Tunç Şatıroğlu gümüşteki gidişatı değerlendirdi.

Gümüş fiyatları 2021 yılının ilk haftasında geçtiğimiz haftaya göre büyük bir yükseliş gerçekleştirdi. Gümüşteki yükseliş yüzde 5 civarında gerçekleşti. Merkez Bankası'nın faiz baskısından kurtulan gram gümüş TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birlikte 6 lira 51 kuruş seviyesine yükseldi. Gümüşün bu yükseliş hızı piyasalarda "gümüş rallisi mi geliyor" sözlerine neden oldu. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu gümüşün yönünü açıkladı.

GÜMÜŞ FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Gram gümüşte yaşanan bu yükseliş gümüşün ons fiyatına da yansıdı gümüşün onsu 27 lira seviyesine çıktı. Gümüşte yaşanan yükselişin benzeri altın fiyatlarında da yaşanıyor. Gram altın 459 lira bandına çıktı. Gümüşle ilgili yorumlarda bulunan finans uzmanı Tunç Şatıroğlu gümüşteki yükselişin ilerleyen dönemde de devam edeceğini, gümüşün büyük bir sıçrama yapabileceğini açıkladı. Şatıroğlu, " Gümüş yükseliş kanalı içinde direnci geçti ve Altına göre daha güçlü bir şekilde yükselişine devam ediyor. Altındaki yükseliş hızlanırsa gümüş sıçrama yapabilir. İlk diren 27,44'te bulunuyor. Altın düşen kanalı yukarı doğru kırıyor. Bunu yaparken Bollinger bantlarının yukarı ve aşağı doğru açıldığı görünüyor. Bu hareketin güçlenebileceğini gösterir. Bugün kanalın üzerinde kalması önemli. Yeni hedefi 1957 olur. Aralık başında başlayan yükseliş yaklaşık yüzde 9 oldu." İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri