Gümrük Bakanlığı Kaçak Eşyaların Masraflarını Ödeyecek

Gümrük Bakanlığı bundan böyle kaçak akaryakıt hariç el konulan her türlü eşya ve alıkonulan taşıtların muhafazası, depolanması, yüklenmesi, boşaltılması, nakliyesi ve imhası ile bu işlemlere ilişkin masraflar ödeyecek.

Gümrük Bakanlığı bundan böyle kaçak akaryakıt hariç el konulan her türlü eşya ve alıkonulan taşıtların muhafazası, depolanması, yüklenmesi, boşaltılması, nakliyesi ve imhası ile bu işlemlere ilişkin masraflar ödeyecek. Resmi Gazete’nin bugün ki sayısında yayımlanan tebliğe göre 5067 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna göre, kaçak eşya ve aracın yakalanmasında ortaya çıkan giderlerin tek kaynaktan yani Gümrük Bakanlığı'nın Döner Sermaye Bütçesi'nden ödenmesi sağlandı.

Böylelikle kaçak eşya yakalamalarında yapılacak giderlerde Bakanlıklar arasındaki belirsizlik ve olumsuzluklar ortadan kaldırılmış oldu. Kaçak yakalanan tütün ve tütün mamulleri ile alkollü içkilerin numunesi alındıktan sonra yakalayan birimler tarafından derhal imhasının yapılması sağlanarak uzun süreli muhafazadan kaynaklanan külfet ve oluşabilecek diğer giderler önlenmiş oldu. Kaçak eşya ve araçların muhafazası veya yediemine tesliminde ortaya çıkabilecek giderlerin ücret tarifesi belirlendi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri